De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

vrijdag 10 november 2017

Nieuws:

Bouw Beukenstaete Glimmen start binnenkort

Door: Redactie

Het project Beukenstaete op de hoek van de Meidoornlaan en Beukenlaan in Glimmen zal volgens makelaar Gerard Lieberom binnenkort starten. Waarom heeft het zo lang geduurd?

De voormalige kapel in Glimmen werd door projectontwikkelaar De Groninger Steen jaren aangekocht om er te bouwen. Dat is al ongeveer tien jaar geleden. Het project stagneerde omdat enerzijds omwonenden nogal wat bezwaren hadden tegen het ontwerp en anderzijds omdat de markt voor appartementen instortte tijdens de crisis.

Nu de crisis nagenoeg achter ons ligt wordt het project alsnog opgepakt. De verkoop loopt aardig goed, er zijn vijf opties. De ontwikkelaar heeft echter dit jaar opnieuw op de rem moeten trappen, omdat men afscheid nam van aannemer Kender Bouw en in zee ging met aannemer Notebomer. Deze heeft alle kosten van het project opnieuw moeten berekenen en dat heeft volgens de makelaar opnieuw tot vertraging geleid. Maar ook tot hogere koopprijzen. Eén potentiële koper is wegens vertraging en gestegen prijs afgehaakt.

Volgens Gerard Lieberom zal over enkele weken duidelijk worden op welke datum de werkelijk bouw gaat beginnen.

1 reactie

Gert zegt:

Ha mooi. Eindelijk komen er dan starterswoningen waar al zo’n 20 jaar om gesmeekt wordt in Glimmen zodat hier opgegroeide (ex-) Glimmenaren en jonge gezinnen kunnen komen wonen… Of vallen die kapitale appartementen vanaf zo’n 4 ton daar niet onder??? Wederom een gemiste kans dus…

14 november 2017 om 12:00

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.