De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

dinsdag 03 oktober 2017

Column:

Column Hein Bloemink (september 2017)

Door: Redactie

Spaanders

Zolang als ik leef hoor ik schelden op ‘de politiek’. Zolang ik leef hoor ik zeggen dat politici ‘baantjesjagers’ zijn. Ik weet niet anders of Nederland werd door kritische mensen neergezet als een land van ‘betutteling’ en van ‘overdreven regelzucht’. Op lokaal niveau gaat het net zo. De Harense politiek bestaat uit ‘brokkenpiloten’ en het ontbreekt aan ‘deskundigheid’. Sukkels zijn het, toch? Ik ben opgegroeid in een tijd dat de overheid nooit je vriend kon zijn en dat iedere overheid feitelijk ‘tegenwerkte’ en erop uit was om je dwars te zitten en op kosten te jagen door hoge belastingen. Maar ik kom nu tot andere inzichten. Ik kijk naar de wereld en ontdek dat ik leef in een heilstaat en paradijs tegelijk. Waar ik kan vertrouwen op gezondheidszorg en onderwijs. Op politie en rechtsstaat. Ik leef in een land waar de infrastructuur prima is en waar verkeersregelaars mij helpen om wegomleggingen te passeren. Ik leef in een land waar veilige gebouwen worden neergezet, omdat ze aan regels moeten voldoen. Uitzonderingen daargelaten. Ik ben hier gelukkig. Niet ‘ondanks’ overheid en leiders, maar ‘dankzij’. Ik ben blij met een land waar leiders zich met passie en hart en ziel inzetten voor mij, in plaats van voor eigen machtswellust. En het irritante gedoe dan waar we altijd over mopperen? Dat zijn gewoon de spaanders, die altijd zullen vallen als er een prachtig beeld wordt gehouwen. Wie blijft jammeren over die spaanders, kan nooit gelukkig worden van dat kunstwerk: een land waar we veilig zijn. Een gemeente Haren waar het ons aan niets ontbreekt! En als u nu denkt dat ik corrupt óf gek ben geworden…..dan bent u zeker iemand die door de spaanders het beeld niet wil zien.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.