De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

woensdag 12 juli 2017

Nieuws:

D66 gaat strijden voor raadszetels aan Raadhuisplein en niet aan Grote Markt

Door: Redactie

In een persbericht kondigt D66 Haren aan te zullen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Men gaat een verkiezingsprogramma met Harense thema’s schrijven en een campagne voeren voor zetels aan het Raadhuisplein en niet voor zetels aan de Grote Markt. Beo Dusink van de partij: “Wij gaan er nog steeds van uit dat Haren zelfstandig blijft. Daarom hebben we ons aangemeld als partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Haren. Dat is een statement!”

De partijen die niet geloven dat Haren zelfstandig blijft (zoals de VVD) werken al toe naar verkiezingen voor de gemeenteraad van (Groot) Groningen. D66 kiest die weg niet. Dusink: “Wij hebben met onze partijgenoten in Groningen afgesproken dat we eerst geheel toe werken naar Harense verkiezingen. Pas als blijkt dat de fusie wél doorgaat, zullen we met hen gaan overleggen hoe wij Harense thema’s bespreekbaar gaan maken in Groot-Groningen.”

Deze week worden de leden uitgenodigd zich kandidaat te stellen als lijsttrekker of zich te melden voor verscheidene commissies. Daarna kunnen leden zich voor de gemeenteraadszetels kandideren. In september volgt de lijsttrekkersverkiezing en wordt een begin gemaakt met het schrijven van het verkiezingsprogramma.

4 reacties

de boer zegt:

Haren MOET bij Groningen en wel zo snel mogelijk!!!

13 juli 2017 om 12:20
Peter miedema zegt:

Kijk de D66 wil bij de volgende verkiezingen geen stemmen krijgen. Interessante stategisch…

15 juli 2017 om 18:48
peter zegt:

“Wij gaan er nog steeds van uit dat Haren zelfstandig blijft. Daarom hebben we ons aangemeld als partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Haren. Dat is een statement!”

Kun je je altijd zomaar op een willekeurig moment aanmelden?

17 juli 2017 om 10:05
Peter zegt:

Hulde voor de moed en vasthoudendheid van D66, wat niet zulke overlopers en hielenlikkers zijn als de VVD en GL. Haren MOET Haren blijven en ik beloof alvast dat als Haren wordt opgeslokt door Groningen ik vertrek uit die nieuwe gemeente en mij elders vestig INCLUSIEF mijn winkel die ik heb in de gemeente Haren!!! Ik vertik het om op allerlei manieren uitgeknepen te worden met idioot hoge tarieven en vergunningen voor van alles en nog wat door “groot Groningen” (vooral “groot” in het geld uitgeven aan onzinnige bodemloze putten) …

19 juli 2017 om 14:27

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.