De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

woensdag 17 mei 2017

Nieuws:

Daphne is blij met haar nieuwe bistro ‘Heerlijk’

Door: Redactie

Sinds april is de nieuwe bistro ‘Heerlijk’ geopend in het centrum van Haren. Daphne de Haan zette een nieuwe stap in haar horecaleven. Met Le Stelle aan de Brinkhorst startte zij in 2010 haar eerste eigen zaak, een combinatie van lunch en (Italiaanse) delicatessen. “De kosten van die locatie waren niet in verhouding met de ruimte die ik had”, zegt ze. “Huurverlaging was niet bespreekbaar helaas. Daarom heb ik vorig jaar de huur opgezegd en ben op zoek gegaan naar een andere locatie. Dat werd dus het restaurant waar voorheen ‘t Hart van Haren zat van Arnout Zwarts.”

Met de verhuizing in het vooruitzicht begonnen Daphne en haar partner Willem (al 20 jaar werkzaam in de horecawereld, o.a. De Pauw) te werken aan een nieuw concept. Daarbij werd de belangrijkste verandering dat er gedineerd moest kunnen worden. “Dat was in mijn oude pandje onmogelijk, veel te klein”, aldus Daphne. Hun nieuwe bistro kreeg de uitstraling zoals zij die voor ogen had. De kaart is geïnspireerd door de Franse keuken, ook kleine gerechten. “En al het vlees komt van biologische slagerij De Buurderij in Noordlaren, het bedrijf van Henk Warners”, zegt Daphne. Ze straalt. Ze lacht en oogt heel ontspannen. Waardoor zou dat komen? Enerzijds omdat zij inmiddels de trotse moeder is van een blakend zoontje (Bo) die bijna dagelijks in de bistro is te vinden en de zaak vanuit zijn kinderstoel observeert. Anderzijds omdat het een goede keuze blijkt te zijn die Daphne en haar partner maakten. “Het gaat erg goed, de eerste maand was top. We krijgen veel lovende reacties en dan moet de zomer nog beginnen.” Bistro ‘Heerlijk’ is 6 dagen van de week geopend. Maandag t/m woensdag van 10-18 uur. Op donderdag t/m zaterdag tot 22.00 uur (voor het diner). Niet alleen voor dineren, maar ook gewoon voor een drankje met een lekker hapje.

8 reacties

Leo zegt:

We gaan zeker een keer dineren bij ‘Heerlijk’.

@Redactie: De Buurderij verkoopt een uitstekende kwaliteit vlees, maar het is niet biologisch. 😉

http://www.harendekrant.nl/binnenkort-ambachtelijke-slagerij-aan-vogelzangsteeg/

18 mei 2017 om 10:57
stephan zegt:

goed dat er weer een nieuwe zaak in dit pand zit.het is te hopen dat deze horecazaak het wel kan bolwerken al heb ik mijn twijfels.

18 mei 2017 om 11:18
Daphne zegt:

Stephan, van waar de twijfel?

18 mei 2017 om 12:58
mies zegt:

Uitstraling en enthousiasme doet ook een hoop stephan, dat was niet te vinden bij de vorige eigenaar.

18 mei 2017 om 14:12
R. Leon zegt:

Helaas heb ik nog niet kunnen genieten van een diner of lunch bij dit nieuwe restaurant. Volgens velen een aanrader.
Wat jammer blijft aan het pand zelf is het terras aan de jumbo/parkeerplaats kant wellicht kan de uitbater hier nog iets van afscheiding plaatsen, zit je toch wat meer privé en is de uitkijk op het blik wat minder. De tafeltjes aan het Eemke v/d Veenpad is goed bedacht, hier kan je relatief rustig van de zon genieten.

18 mei 2017 om 14:47
Daphne de Haan zegt:

R.Leon,
Zeker staat het terras aan de voorzijde hoog op ons lijstje om ”aangepakt” te worden maar helaas kunnen we niet alles tegelijk…. Uw opmerking staan wij geheel achter maar dat komt uiteindelijk helemaal goed! Graag tot ziens!

19 mei 2017 om 00:26
Richard zegt:

Daphne en Willem heel veel succes met Bistro Heerlijk! Ik ben erg benieuwd en hopelijk hebben jullie een leuk idee voor een afscherming van het terras. Mooi dat jullie het vlees van de plaatselijke ondernemer Jan Arends betrekken. Henk Warners bestiert daar de slagerij 😉

Nogmaals veel succes!

19 mei 2017 om 13:57
stephan zegt:

nou Daphne mijn twijfel is omdat de vorige zaak niet echt druk bezocht werd. kwam er geregeld langs maar zat nooit echt vol. maar desondanks wens ik jou heel veel succes en ik kom zeker een keer langs.

19 mei 2017 om 20:52

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.