De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

woensdag 26 juli 2017

Nieuws:

FC Groningen – Real Sociedad, woensdag 2 augustus om 19.00 uur bij vv Haren

Door: Sales

Wij zijn als vv Haren bijzonder trots dat wij gastheer mogen zijn voor wat wellicht de grootste oefenwedstrijd van FC Groningen is in de voorbereiding op het seizoen 2017/2018. De Spaanse subtopper Real Sociedad is op woensdag 2 augustus om 19.00 uur de tegenstander van de Trots van het Noorden op ons prachtige sportpark De Koepel.

De band tussen FC Groningen en vv Haren is al vele jaren ongelooflijk goed. Waar de FC in het verleden vaak de gehele voorbereiding gebruik maakte van de velden in Haren, wordt er tegenwoordig voornamelijk getraind op de eigen trainingslocatie in Groningen. De eerste oefensessie van het seizoen werd traditiegetrouw wel op ons mooie Sportpark de Koepel gehouden.

Parkeren

Wij adviseren bezoekers van de wedstrijd FC Groningen – Real Sociedad die met de auto komen hun auto te parkeren rondom het Sportcentrum Scharlakenhof aan de Geertsemaweg in Haren. Bij het sportcentrum zijn twee grote parkeerterreinen die benut kunnen worden en tevens is het geen bezwaar als aan één zijde van de Geertsemaweg auto’s worden geparkeerd. Vanaf de Geertsemaweg kan men dan lopend via de Scharlakenlaan aan de zijde van de Dr. Ebelsweg het Sportpark de Koepel betreden.

Met de auto kan men vanaf de Dr. Ebelsweg komende vanuit de richting Waterhuizen of de richting Rijksstraatweg op de rotonde het Felland Noord oprijden. Vervolgens kan men aan het einde van Felland Noord rechtsaf het Felland oprijden. Direct over het spoor slaat men dan linksaf de Geertsemaweg op. Aan het einde van de Geertsemaweg bevinden zich de parkeerterreinen van de Scharlakenhof.

Mocht het rondom de Scharlakenhof vol raken dan zal men de auto in de wijk moeten parkeren. Het parkeren zal zodanig plaats moeten vinden dat noodhulpdiensten te allen tijde kunnen passeren. Dringend verzoek is om de parkeerverboden aan de Onnerweg op te volgen. Parkeren op de Dr. Ebelsweg is verboden en gelieve niet op begraafplaats Harenerhof parkeren.

Fietser adviseren wij gebruik te maken van de ingang Onnerweg.

Voorverkoop
De (online) voorverkoop voor deze wedstrijd is reeds gestart, voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar de website van FC Groningen. (https://kaartverkoop.fcgroningen.nl/)

6 reacties

tuindorp zegt:

Liever ook niet op de stoepen in Tuindorp parkeren of in de bochten. Dit levert ook onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties op voor voetgangers, fietsers en auto/s.

27 juli 2017 om 12:35
parkeer zegt:

Wilt u bij het parkeren in de wijk ook rekening houden met de bewoners van de wijk en de veiligheid van de weggebruikers. Er wordt nog te vaak op de stoep, op kruisingen en splitsingen geparkeerd waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Tevens is het voor de gebruikers van de stoep wel zo fijn dat zij hun weg kunnen vervolgen óp de stoep en niet moeten uitwijken naar de weg omdat er auto’s op de stoep staan. Vooral tegenover kinderen, rolstoelgebruikers, mensen met kinderwagens etc. wordt dit erg op prijs gesteld.

Alvast bedankt.
En BOA’s, wellicht dat u daar ook eens op kunt controleren?

1 augustus 2017 om 11:06
Henk zegt:

Geen nsb praktijken mensen laat die mensen lekker parkeren, en ga zelf ook lekker voetbal kijken.
Er zijn ergere dingen op deze wereld

2 augustus 2017 om 22:12
anoniempje zegt:

Hier word zeker wel gecontroleerd terwijl men gek word van alle wildparkeerders die de auto’s parkeren op de laad en losplaatsen voor de Expert in het centrum. En laat ze ook eens de brinkhorst controleren, want daar ben je als voetganger ook je gezondheid niet zeker. Dat is een LOOPGEBIED maar je word er links en rechts voorbij gefietst. Zelfde bij het loopgebied tussen de JUMBO kroonkampweg en de rijksstraatweg.

4 augustus 2017 om 15:49
parkeer zegt:

@Henk
Ik ben zelf ook wezen voetbal kijken. Saaie wedstrijd overigens. Maar dat wil niet zeggen dat we de veiligheid in een wijk maar moeten laten voor wat het is. Maar kennelijk geldt dat niet voor iedereen.

7 augustus 2017 om 09:09
Peter zegt:

@Anoniempje,
Dat zogenaamde shred-space is een gedrocht van heb ik jou daar, staat (volgens mij) nergens aangegeven hoe het werkt. Auto’s nemen dus voorrang op voetgangers (als ware het een normale verkeerssituatie). Voetgangers denken ik heb hier vrij spel en lopen vrolijk door.

Ik heb in ieder geval geen idee hoe het precies werkt

8 augustus 2017 om 10:04

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.