De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

dinsdag 12 september 2017

Nieuws:

Fusie splijt Harense VVD – lees meer…

Door: Redactie

Toen de VVD-fractie in Haren in 2016 plotseling de koers wijzigde en zich uitsprak vóór een fusie met Groningen, ontstond binnen deze partij onrust. Die leidt er nu toe dat ruim tachtig stemmers en oud-stemmers op de VVD in Haren een brandbrief hebben gestuurd aan de Tweede Kamerfractie van hun partij.

Zij zijn het niet eens met het beleid van hun Harense raadsleden, want ze zien een fusie met de stad niet zitten. Met de brandbrief willen zij de Tweede Kamer beïnvloeden, die binnenkort zal moeten beslissen over het herindelingsplan. Passage uit de brief: “Wij –en velen met ons– vinden het onbegrijpelijk en verschrikkelijk dat de VVD in Haren zich niet tot het uiterste heeft verzet tegen het plan van de Provincie Groningen om Haren bij Groningen te voegen”. Bij RTV Noord liet fractievoorzitter Ietje Jacobs (foto) weten dat de wrevel voor haar niet nieuw was, maar dat zij het lokale standpunt niet zullen wijzigen.
Ietje Jacobs VVD

7 reacties

Marianne zegt:

Dat het rommelt binnen de VVD in Haren is al jaren bekend. Reeds in 2008 ten tijde van de besluitvorming mbt het dossier nieuw gemeentehuis en de sportvelden, was het al duidelijk dat de zittende raadsleden, het bestuur en degenen hierom heen zwevend totaal geen band had, of zicht had wat de VVD kiezers precies voor stonden. de raadsleden ,mevr. van Vliet, Frima, Prenger enz. allemaal klapvee voor de VVD brugemeester en het college van toen. Binnen de kiesgemeente Haren onstond grote wrevel met de door het stemgedrag van de vier! raadsleden. Toen nog vier en nu nog maar twee over. Ik stem ook al jaren geen VVD lokaal meer. De VVD is door het samenwerken toen met de PvdA en GL zo stom geweest om de basis te leggen van de financiële wanorde en de huidige uitverkoop aan de stad Groningen. Dat het Harense glazen paleis straks leeg komt staan, at best een dependance wordt van de stad Groningen (doe de millieudienst maar, het stinkt toch al in het gebouw…) is een proces wat niet meer is terug te draaien. Ik wens de briefschrijvers veel plezier van deze brief (hebben ze hem wel gepost naar het juiste adres? Madrid?).

12 september 2017 om 15:07
Marc zegt:

Dan worden ze toch lid van D(om)66 of geveinsd verstand Haren?

13 september 2017 om 10:53
Walter zegt:

Tijdens de stemming op het provinciehuis over de gemeentelijke herindeling van Haren bij Groningen had ik de gelegenheid uitvoerig tijdens de lunch te spreken met de Commissaris van de Koning René Paas.
De keuze van de VVD partij Haren om te kiezen voor Groningen was voor de gedeputeerden op het provinciehuis reden om de herindeling niet terug te draaien. Als één van de altijd grootste partijen in Haren hier voor kiest is het duidelijk wat er moet gebeuren. Aldus Paas.

13 september 2017 om 14:29
Ben zegt:

@Walter
Aks dit verhaal klopt.
Is er geen sprake van enige vorm van democratie.

De grote van een partij heeft geheel niet te maken met de democratische uitslag.

Denk dat dit koren op de molen is van de tegenstanders van de herindeling.

13 september 2017 om 21:24
Ronald zegt:

Dat de VVD de judas actie uithaalde door uit het college te stappen heeft hun nog verder schade opgelopen in Haren, van oudsher een liberale gemeente. Op weg naar geen zetels, misschien nog 1. Me dunkt dat de landelijke VVD dat wel doorheeft en zaken zal doen om deze liberale gemeente terug te winnen. Wat mw. Jacobs en haar kloon heeft bezield, Joost mag het weten. De VVD heeft hierdoor geen vrienden gemaakt; wellicht mw. Jacobs persoonlijk wel.

14 september 2017 om 18:55
Walter zegt:

Ronald heeft groot gelijk, de commissaris van de koning is te lang weg geweest uit de regio.
De VVD heeft niets veel meer te betekenen in Haren. Misschien dat het vandaag dan wel duidelijk nog eens uitgelegd kan worden door de Harense politiek waar de commissaris vandaag een werkbezoek aflegt.
Het is nog niet te laat om Haren zelfstandig te laten voortbestaan!

15 september 2017 om 11:47
Marc zegt:

electorale chantage van een handjevol Harense VVDers? Laat me niet lachen.

15 september 2017 om 12:07

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.