De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

vrijdag 03 juni 2016

Nieuws:

Gezond Verstand Haren vertrouwt op financiële stootkracht Haren

Door: Redactie

In de voortijdig uitgelekte gegevens van Deloite staat dat Haren er financieel zwak voor staat. Gezond Verstand Haren denkt daar anders over en gaf gisteravond deze verklaring uit.

Door GVH

Gezond Verstand Haren vertrouwt op eigen financiële kracht van gemeente Haren. De Schuldpositie van de gemeente Haren 2x zo snel afbouwen is prima te doen, volgens Gezond Verstand Haren.

De fractie van GVH vindt dat de gemeente Haren haar schuldpositie kan verkleinen van €80mln naar €50mln in 2022. De huidige doelstelling in de meerjarenbegroting geeft een afbouw naar €64 mln weer.

“Het college maakt goede progressie op financieel vlak. Dat zie je in positieve resultaten over 2014 en 2015 en deze wijken weinig af van de begroting. Een bewijs van grip en er bovenop zitten”, zegt fractievoorzitter Meinard Wolters. Het financiële kader is realistisch en sluit aan bij een zelfstandige gemeente Haren.

GVH ziet nu al ruim voldoende mogelijkheden voor extra verlaging van de schulden in de komende jaren: bij vastgoed, subsidie, ontwikkeling, voorzieningen en de organisatie. De concrete invulling wordt opgenomen in de volgende meerjarenbegroting.

De huidige financiële situatie is ontstaan door grote stappen in het verleden. Deze worden stap-voor-stap weggewerkt. Belangrijker vindt GVH de veranderende rol van de gemeente: van uitvoerend naar faciliterend. “De inwonerskracht is alom aanwezig in onze dorpen. De gemeente zal zich snel omvormen en daar past een gezond financieel plaatje bij”, stelt Fred Dellebarre, fractielid van Gezond Verstand Haren.

Het samenspel van burgers en Raad tijdens het traject ‘Beterr Haren’ , dat gaat bewijzen dat Haren zelfstandig kan blijven, getuigt zeker van die bevolkingskracht. Gezond Verstand Haren is nog immer overtuigd van het enorme draagvlak en de eigen kracht van de gemeente Haren om nog lang zelfstandig te blijven!

3 reacties

Harenaar zegt:

Bizar. Wordt het niet eens tijd deze onzalige club uit het gemeentehuis te verwijderen? Ze roepen maar wat, maar wij inwoners zitten nog jaren met de ellende.

3 juni 2016 om 17:48
Marc zegt:

Het verstand van GVH staat in dienst van de emotie en is voortdurend uit op bevestiging van de eigen vooroordelen.

4 juni 2016 om 17:23
jopie zegt:

Emotie is een belangrijk deel van je leven, dus om dat als basis te nemen om verder te kijken met betrekking tot je woonomgeving is een slimme stap.
Bewoners van Haren zijn simpelweg geen Stadjer…. Ze wonen niet voor niets in Haren.
En als ze het geld er voor over hebben waarom niet zelfstandig blijven?
“Hoe groter hoe beter” is niet altijd de juiste manier.

6 juni 2016 om 12:45

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.