De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

zaterdag 04 juni 2016

Nieuws:

Haren niet onder de indruk van ‘robuuste gemeente Groot-Groningen’

Door: Redactie

Eindelijk is het zover. Gisteren presenteerde Hayo Apotheker een aantrekkelijk toekomstbeeld. Als Haren gaat fuseren met Groningen en Ten Boer ontstaat er een grote, robuuste gemeente met 230.000 inwoners. Dat zou de 5e gemeente van Nederland worden en daardoor zou men toegang krijgen tot belangrijke onderhandelingstafels, zelfs op Europees niveau.

Maar worden Harenaars daar nu beter van? Die vraag moet 15 juni door de gemeenteraad worden beantwoord. Als tegenhanger tegen het aanlokkelijke beeld is er het rapport Beter Haren, dat is geschreven door Haren zelf. Met hulp van externe experts en burgers. In dat rapport schetst men de mogelijkheden om zelfstandig te blijven. “Het kan”, zegt wethouder Michiel Verbeek.

Patrick Brouns, gedeputeerde van de provincie, haast zich om Haren te waarschuwen: Als je zelfstandig blijft gaat dat veel offers vragen van de burgers.

De vraag is nu of Haren beter af is als men Groningen aan 20.000 inwoners helpt om broer te worden van steden als Utrecht. Of dat Hareners beter af zijn als ze zelf autonomie houden in de leefwereld die zij zo waarderen.

Morgen een uitgebreider analyse van de situatie op deze homepage.

1 reactie

Marc zegt:

Haren is zeer onder de indruk van haar eigen navelpluis.

4 juni 2016 om 17:09

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.