De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

maandag 15 mei 2017

Nieuws:

Informatieavond 29 mei in Haren over bouw zonnepark bij Hoogkerk

Door: Redactie

Infoavond Zonnepark Vierverlaten: 7.777 zonnepanelen komen in handen van burgers. De bouw van het grootste collectieve zonnepark van Nederland is bijna afgerond. Het park – dat wordt gebouwd op een braakliggend bedrijfsterrein in Hoogkerk – bestaat uit 7.777 zonnepanelen en levert genoeg stroom voor bijna 600 huishoudens. Maandagavond 29 mei is er een bijeenkomst voor Harenaren over deelname aan het Zonnepark Vierverlaten. Deze infoavond vindt plaats in De Mellenshorst aan de Waterhuizerweg 36.

Samen met de Gemeente Groningen en ENGIE ontwikkelt Grunneger Power (de lokale energiecoöperatie voor de stad Groningen en Haren) het zonnepark. De zonnepanelen in dit park zijn vóór en dóór burgers en bedrijven. Het is een kans voor bewoners of ondernemers, die geen eigen of geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen om toch zelf zonne-energie op te wekken.

Deelname is niet gebonden aan een woonplaats, maar staat open voor iedereen die lokale, groene energie belangrijk vindt en zelf wil opwekken. In juni is het zonnepark klaar en gaat het stroom produceren. Op 1 juli draagt Grunneger Power de zonnepanelen in het park over aan de deelnemers.

Informatiebijeenkomsten
Tijdens de informatiebijeenkomst in Haren zal Grunneger Power meer vertellen over het project en is er de gelegenheid vragen te stellen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de website: www.grunnegerpower.nl/aanmelding-infoavond-zonnepark.

In de stad Groningen worden ook meerdere infoavonden georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze vinden plaats op verschillende avonden in mei en juni. Meer informatie over de data en locaties van deze bijeenkomsten is te vinden op de website: www.grunnegerpower.nl/zonnepark.

2 reacties

Ernst zegt:

Dit kan voor iedereen met een beetje spaargeld interessant zijn. Eenmalige inleg per zonnepaneel: €350. Opbrengst per jaar per zonnepaneel: 230 kWh = €29. Totale opbrengst na 15 jaar: €435 (15 x 29). Rente op inleg is dus 3%. Je krijgt per jaar uitgekeerd. Je kunt het geld ook direct op een andere rekening laten storten. Bijvoorbeeld op dat van je kind of kleinkind.

15 mei 2017 om 21:44
Ben zegt:

Zeer interssant artikel als ook de berekenng die gemaakt wordt.

Natuurlijk zou ik in een vogelvlucht graag hebben willen lezen over de onderhouds kosten indicatie en hoe het zit met de vermindering van de opbrengst. Wat de levensduur van de zonnepanelen is.
Hoe vaak worden deze schoon gemaakt per maan, kwartaal of jaar om de opbrengst te optimaliseren

Gegevens waarmee je tegenwoordig mee bestookt wordt als,je een rondje maakt.

Also ook de kosten voor de inverters en deep charging accus. De levernsduur van deze dure onderdelen waar de installatie noet zonder kan.

Ben ook erg benieuwd naar de reden waarom zo’n lange periode dat het rendabel wordt. Er zijn installaties die al na 5 tot 8 jaar hun investering terug hebben verdient.

16 mei 2017 om 17:35

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.