De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

dinsdag 10 oktober 2017

Nieuws:

Jaap Wiersma (VV Gorecht) overleden

Door: Redactie

Rasvrijwilliger en drijvende kracht achter o.a. het G-voetbal bij VV Gorecht, Jaap Wiersma, is tijdens het lopen van de 4 Mijl afgelopen zondag overleden. Hij was vorige maand 75 jaar geworden.

Jaap Wiersma naderde zondag de kruising Rijksstraatweg-Dilgtweg en werd onwel. Eerste hulp mocht niet baten. Wiersma zette zich al vele jaren in voor VV Gorecht. Zo was hij penningmeester en had hij het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in portefeuille. Speciale aandacht ging uit naar voetbal voor mensen met een beperking (G-voetbal). Namens het bestuur zette hij daar de schouders onder, samen met Astrid van der Steeg. Nog maar een paar weken geleden benaderde de gedreven Wiersma de redactie van deze krant met de vraag of wij een verhaal over G-voetbal wilden publiceren, omdat er nieuwe leden nodig zijn en omdat Gorecht nu ook de leeftijdsgroep vanaf 10 jaar wil bedienen. Dat artikel kwam inderdaad tot stand en zal in de krant van 18 oktober worden gepubliceerd.

De crematieplechtigheid vindt maandag 16 oktober in besloten kring plaats. Vrijdag 13 oktober kunnen belangstellende hem de de laatste eer bewijzen in De Bamshorn te Haren tussen 19.00 en 20.00 uur.

jaap-wiersma

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.