De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

woensdag 17 mei 2017

Nieuws:

Jumbo staat middenin de samenleving met clubactie 2017: Kassa voor actieve verenigingen! – lees meer…

Door: Redactie

Ruim 40 Harense verenigingen kregen een flinke steun in de rug door de clubacties van Jumbo Haren. Wethouder Mariska Sloot noemde de Jumbo-actie ‘briljant’, omdat de supermarkt niet alleen zijn eigen klanten aan zich bindt, maar verenigingen laat meeliften op het succes. Gisteravond was de slotbijeenkomst in De Rietschans met uitzicht op het meer. En méér werd het: meer geld voor actieve clubs.

De actie was simpel: iedere klant van Jumbo kreeg de afgelopen maanden een voucher van 10 cent op ieder bestede 10 euro. Deze vouchers kon men doneren aan de club naar keuze. Verenigingen die flink aan de weg timmerden kregen op die manier veel fans en dus: veel geld. Absolute uitschieter was VV Glimmen. Fans spaarden maar liefst 1926,- bijeen. Ook Ons Belang scoorde prima: 1591,-. Verder: VV Gorecht (1274,-), World Servants (1485,-), Oranjevereniging Noordlaren (1584,-) en VV Haren (931,-). Vele andere verenigingen (uiteenlopend van toneelclubs tot sjoelverenigingen) scoorden lagere bedragen (enkele honderden euro’s) maar die werden met even veel enthousiasme in ontvangst genomen.dsc_0505

Naast de spaaractie deelde Jumbo nog een paar forse geldprijzen uit aan verenigingen met originele YouTube filmpjes (VV Glimmen 1500,-) en ludieke straatacties (Oranjevereniging Noordlaren 1500,-). Ook de tweede en derde prijzen waren goed voor honderden euro’s.

“Ontroerend”
Gisteren organiseerde Jumbo dus een slotevenement in De Rietschans, inclusief presentator en beamerpresentaties. De beide ondernemers van de Maripaan Groep (waar de Jumbo’s in o.a. Haren en Groningen onder vallen) waren in eigen persoon aanwezig en deelden ook hapjes uit. Regiomanager Ruben Vogd gaf acte de prèsance en natuurlijk waren de beide bedrijfsleiders van de Harense vestigingen er (Ger Pesman, Kroonkampweg en Rutger van Lier, Anjerplein). Een kleine honderd vertegenwoordigers van het Harense verenigingsleven waren aanwezig om te aanschouwen hoeveel hun clubs konden bijschrijven. Wethouder Mariska Sloot zei in haar korte praatje: “Het is ontroerend als je al deze mensen ziet die zich inzetten voor hun verenigingen. En wat heeft Haren toch een rijk verenigingsleven, dat blijkt hier wel weer. En de actie van Jumbo is briljant. Verenigingen krijgen tegenwoordig nauwelijks nog geld van de gemeente, dus moeten zij sponsoracties op touw zetten, Jumbo helpt daarbij.”

groep-4-met-cheques

groep-2-cheques

groep-3-met-cheques

dsc_0518

dsc_0523

Wethouder Mariska Sloot bedankte Jumbo en zei te hopen dat ze deze acties gaan herhalen.

 

 

 

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.