De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

vrijdag 19 mei 2017

Nieuws:

KWF is dringend op zoek naar vrijwilligers in Haren

Door: Redactie

De vrijwilligersafdeling van KWF in Haren staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Alleen al in Haren krijgen elk jaar ruim 100 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Haren al jarenlang de collecteweek. In de 1e volle week van september komen er zo’n 70 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal € 9.100,- opgehaald, maar dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als er nieuwe vrijwilligers gevonden worden die zich willen inzetten als bestuurslid en willen helpen met de organisatie.

Haren in actie voor KWF
KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Dave Snellen, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel zonde zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Haren. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”
Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Snellen, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.”

Help mee
Als jij je als vrijwilliger wil inzetten voor de KWF-afdeling Haren, krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Dave Snellen, via t: 06 31 63 15 04 of e: dsnellen@kwf.nl.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.