De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

woensdag 17 mei 2017

Nieuws:

Mega-danswedstrijd in Scharlakenhof trok duizend dansers – lees meer…

Door: Redactie

Afgelopen zondag organiseerde Saskia Buring van Dansschool Etudes een danswedstrijd genaamd DancEvent in het Scharlakenhof. In totaal deden er zo’n 1000 deelnemers mee aan deze wedstrijd. Zij streden in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus tegen elkaar voor een beker en een plekje in de finale op 2 juli in Assen.

DancEvent is een samenwerking tussen Dansschool Etudes uit Haren, Jan Postema Dansstudio uit Assen en UrbanRaw Dansstudio uit Leeuwarden. Elke dansschool organiseert een voorronde in eigen provincie. Bij voldoende punten plaatst een team zich voor de finale op 2 juli. Tijdens de finale wordt bekend welke teams zich Noord-Nederlands kampioen mogen noemen.

Afgelopen zondag was het dus de beurt aan de provincie Groningen. Met in het totaal zo’n 1900 bezoekers was het een geslaagde dag. Voor de grote toestroom aan mensen werden er parkeerregelaars ingezet en in het Scharlakenhof werden extra tribunes bij gebouwd. Het Scharlakenhof werd voorzien van een grote dansvloer met de daarbij behorende verlichting en de muziek galmde de hele dag door de boxen.

De aanwezige dansteams van verschillende dansscholen werden beoordeeld door een vakkundige jury, hierbij werd o.a. gelet op originaliteit, synchroniteit en energie.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.