De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 februari, 2019

maandag 24 september 2018

Nieuws:

Aanrijding Oosterweg ‘uit verband gehaald’ in emotie rond verkeersdrukte

Door: Redactie

In het debat over de verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof speelt de verkeersdrukte een belangrijke rol. Vandaag werd in de sociale media melding gemaakt van een aanrijding vanochtend van een meisje op de fiets. Dat zou zijn gebeurd op de beruchte kruising Rummerinkhof/Oosterweg. Wethouder Michiel Verbeek heeft navraag gedaan bij getuigen en verkeersregelaars ter plaatse en het verhaal blijkt veel minder ernstig dan vermeld. “Laten we toch proberen de zaken wel binnen proporties te houden”, zei Verbeek. “Er is vanochtend een meisje met een krat voorop het stuur tegen de spiegel van een auto aangereden. Dat was alles.”

Verbeek suggereerde dat door de emoties sommige verhalen uit hun verband worden getrokken. Volgens hem is dat hier ook gebeurd. Raadslid Mariska Sloot had eerder in het debat met een veelzeggende blik verwezen naar deze ‘aanrijding’.

Op de Facebook ‘Rummerinkhof Veilig’ postte een bezorgde ouder: “Vanmorgen is er een schoolgaand meisje aangereden door een auto op de kruising. Er stonden 2 door wethouder Verbeek geïnstalleerde verkeersregelaars toe te kijken toen het gebeurde. Ze hebben niet ingegrepen, stonden een shaggie te roken.”

5 reacties

Annemarie zegt:

Volgens mij wordt hier een ontzettend smerig spel gespeeld. Iedereen die hier op de bekende tijden langs moet, ziet de totale chaos en dan zitten er nog niet eens de volledige aantallen kinderen. In Den Haag heb je kereltje Pechtold in Haren mannetje Verbeek. Wegkijken en dwars tegen de burger in.

24 september 2018 om 21:32
Nimby zegt:

Feit blijft dat er een auto en een fiets dichter bij elkaar waren dan menig ouder plezierig zou vinden. Meneer Verbeek kan van mening zijn dat het verhaal uit verband getrokken is, maar een auto en fiets behoren bij aanwezige (en ik mag toch hopen werkende) verkeersregelaars niet in elkaars pad te rijden. Juist in een week als deze wensen wij als ouders dat onze kinderen veilig op school mogen komen. En het dan als “emotie” en “uit verband trekken” weg te zetten zie ik liever “not in my backyard”

24 september 2018 om 23:08
Harenaar zegt:

Verbeek zegt “Er is vanochtend een meisje met een krat voorop het stuur tegen de spiegel van een auto aangereden. Dat was alles.”

Ik zeg: gelukkig is het goed afgelopen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Klopt het wel wat Verbeek zegt? Dat dat meisje inderdaad tegen een auto is aangereden? (Hetgeen suggereert dat de auto stil stond) Of is het zo dat zowel het meisje als de auto reden en kwam de auto veel te dicht bij het meisje?

25 september 2018 om 09:07
mimi zegt:

Ben zelf wel eens op de fiets rond de klok van 8 over deze kruizing gefietst. Ik heb mij er over verbaasd dat er ook nog zo’n grote harmonicabus van QBuzz door die bocht moet terwijl er ouders met kinderen fietsen. Is het echt nodig dat er zo’n grote bus door die nauwe straat moet terwijl er meestal maar een handjevol mensen in zit?

26 september 2018 om 10:36
inwonervanharen zegt:

Ik denk dat het meisje gewoon tegen spiegel aangereden is van een stilstaande auto. Het valt me ook op dat de scholieren die hier rijden (vaak zernike college) vaak totaal niet oplet, lak heeft aan de verkeersregels en soms met 4 man naast elkaar over de weg rijd. En dat vaak het mobieltje belangrijker word gevonden dan hun eigen gezondheid

26 september 2018 om 15:47

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.