De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 26 Juni, 2019

vrijdag 21 september 2018

Nieuws:

Actueel: Frans Kappenburg koopt Postillion Hotel Haren

Door: Redactie

Horeca-ondernemer Frans Kappenburg heeft het Postillion Hotel aan de Emmalaan in Haren gekocht. Hij is van plan op de plaats van de huidige benzinepomp een nieuw hotel te bouwen en op de plaats van het huidige hotel appartementen. Het hotel krijgt straks een nieuwe naam: Motel Haren.

De appartementen worden gebouwd voor mensen, die comfortabel willen wonen en hospitality-diensten van het nieuwe hotel ernaast kunnen afnemen. Het wordt weer een nieuwe uitdaging voor Kappenburg, die al vijftig jaar ondernemer is. In Groningen was hij de man achter o.a. het Cityhotel, Weeva, Martinihotel en in Haren werd hij mede-eigenaar van De Rietschans. Deze zomer opende hij het Strandpaviljoen Paterswoldsemeer aan de Meerweg.

Postillion
Op 1 januari a.s. is de feitelijke overdracht van Postillion Haren. Dit hotel werd daar rond 1970 gebouwd aan de (toen nog) vrijwel lege Emmalaan. Het was kort na de aanleg van de A28, waar Haren dankzij burgemeester Van Ketwich Verschuur een eigen afrit kreeg. In de jaren 70 en 80 was het Postiljon Hotel (zoals het toen heette) drukbeklant, maar in de jaren 90 en later raakte het wat in verval. De ligging was en is prima, maar de concurrentie in Groningen en omgeving was groot. Bovendien ontstond er achterstallig onderhoud, waardoor het gebouw zijn glans verloor. Een paar jaren werd het Mercure Hotel, tot het werd aangekocht door twee ex-Postiljon-ondernemers. Die herdoopten het hotel in Postillion, met een knipoog naar de gloriejaren.

Sinds drie jaar zijn er geruchten, dat het BP-tankstation zou sluiten. Niet vrijwillig, maar omdat Postillion het contract met Slump Oil wilde ontbinden. Slump ging niet akkoord en bleef zitten. Naar nu blijkt had Postillion al plannen voor de herbouw van het hotel op die plaats. Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels: “Tijdens het onderzoek naar mogelijke ontwikkeling van het hotelterrein en hotel in Haren zijn wij benaderd door Frans Kappenburg die liet weten het terrein en het hotel te willen overnemen. Wij zijn erg tevreden met deze verkoop, zeker omdat er geen banen verloren gaan.” Alle bestaande boekingen in Postillion Hotel Haren Groningen voor de periode 2019 gaan over naar Motel Haren. Postillion Hotels blijft zich met haar overige vestigingen in Nederland ook de komende jaren richten op verdere groei in de congres-hotel markt.

Frans Kappenburg: “Ik heb al jaren verlekkerd zitten kijken naar die locatie, bij de entree van het mooie Haren.” Medewerkers van Postillion zijn vrijdag ingelicht over de nieuwste ontwikkelingen.

3 reacties

InwonervanHaren zegt:

Een super plek inderdaad, veel succes en maak er iets moois van!

22 september 2018 om 01:24
gerrie de vries zegt:

Censuur!

22 september 2018 om 07:51
Miedema zegt:

Een mooie aanwinst voor Haren, zeker op de in/uit rit van Haren.
Ben benieuwd wanneer de BP daar weg gaat en de bouw gaat beginnen.

10 oktober 2018 om 15:59

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.