De krant die je leest van A tot Z
Zondag 20 januari, 2019

woensdag 11 april 2018

Nieuws:

Besluitvorming Raadhuisplein uitgesteld

Door: Redactie

Teveel onbeantwoorde vragen. Teveel bezwaren. Teveel informatie die nog niet duidelijk is rondom parkeren en financiën. Het bestemmingsplan rond het Raadhuisplein kan nog niet worden aangepast. Dat bleek in de raadscommissievergadering deze week over dit thema.

Wethouder Michiel Verbeek poogde het proces gaande te houden en stelde dat de plannen voldoen aan de kaders die de raad destijds zelf had gesteld. De raad was niet overtuigd. Er moet opnieuw huiswerk worden gemaakt en met bezwaarden worden gesproken.

Het Raadhuisplein begint een ‘gebed zonder eind’ te worden. Toen in 2010 het oude gemeentehuis werd gesloopt en het nieuwe werd opgeleverd, was het de bedoeling om van het plein een winstgevend project te maken. De gemeente zou er zes miljoen aan kunnen verdienen en dat drukte de kosten van het nieuwe gemeentehuis (11 miljoen). Daarna speelde de crisis op en was het moeilijk een ontwikkelaar te vinden. Intussen werden in 2012 door de raad wel de kaders gesteld. Er moest een supermarkt komen, kleine winkels en horeca en natuurlijk moest er iets worden geregeld voor het parkeren. Dit voorjaar werden de nieuwe concrete plannen voor appartementen, winkels, supermarkt en parkeren gepresenteerd aan het publiek.

4 reacties

Roelof zegt:

Dus ik begrijp dat de komst van de ALDI nu ook word uitgesteld??

redactie zegt: Aldi hoort bij dit project en die verhuizing loopt nu ook vertraging op.

11 april 2018 om 13:33
Joop zegt:

Volgens mij heeft dat foeilelijke glazen paleis wat ons mooie dorpshart ontsiert euro 12.400.000 gekost.

Maar dat terzijde, wat er nu moet komen is gelijk dan maar Gronings formaat. Een hoogte van 16 meter.
Welke zot verzint zoiets? Toen was er bouwfraude nu vast en zeker weer.

12 april 2018 om 06:08
Gert-Jan zegt:

Wij zijn als bewoners van het centrum al jarenlang volledig afgeknapt op de vele wethouders en praatzieke projectleiders.

Niemand luistert naar wat we zeggen en handelt naar wat ze beloven. We zouden graag in overleg willen treden met de gemeente over wat we echt zien als een verkeerstechnische ramp voor de centrumstraten.

Wat de ambtenaren nu willen is de gemeente weer een miljoenen verlies bezorgen. Hoeveel rapportages liggen er nu weer in lades verstopt? Straks zijn het de bureaulades van de gemeente Groningen……

12 april 2018 om 22:08
Marc zegt:

Til het maar over de herindeling heen

16 april 2018 om 21:43

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.