De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 Maart, 2019

dinsdag 15 mei 2018

Nieuws:

Bestemmingsplan Raadhuisplein wordt in juni besproken

Door: Redactie

Na bezwaren van omwonenden, die vinden dat er nog teveel onduidelijkheden zijn over de bouwplannen op het Raadhuisplein in Haren, heeft het College besloten de behandeling in de raad uit te stellen tot juni.

De behandeling stond gepland voor de commissievergadering van 14 mei, maar de oppositiepartijen wilden dit agendapunt om voornoemde redenen schrappen. Wethouder Michiel Verbeek zegt dat het nieuwe bestemmingsplan volgende maand alsnog kan worden besproken.

2 reacties

Joop zegt:

Deze berichtgeving is niet de juiste weergave!.

Omdat het college niet de april motie heeft uitgevoerd, en de gemeenteraad niet de gewenste informatie heeft gekregen zijn er nog steeds heel veel vragen onbeantwoord.

De wethouder wist dat hij een motie aan de broek zou krijgen om het agendapunt van de agenda af te halen. daarom heeft de wethouder zelf besloten om het agendapunt naar juni te verplaatsen. Daarom is de behandeling gisterenavond verplaatst naar juni. veel insprekers en omwonenden zaten op de publieke tribune en hebben wederom hun vragen niet mogen, kunnen stellen.

Ook is het zo, dat de wethouder een dreigbrief heeft gestuurd aan de gemeenteraad dat de behandeling door moest gaan in mei. Maar dit dreigement, van juridische procedures, claims enz. enz. is nu ineens niet meer waar. De wethouder heeft de gemeenteraad geen juiste brief geschreven over het tijdspad.

15 mei 2018 om 11:28
Mevr. Hoekstra zegt:

Wij waren als bewoners van de Brinkhorst gisterenavond ook aanwezig op de publieke tribune. Ik vind het zeer onbeleefd dat de wethouder ons nog steeds niet heeft benaderd wat wij vinden van de plannen.
Wij maken ons ernstig zorgen over de plannen. Met name het feit dat zo veel parkeerplaatsen weg gaan en daardoor de verkeerssituatie zo zal wijzigen. Er ligt helemaal geen plan van de gemeente hoe ze dit gaan opvangen.
Wij zijn slecht ter been en willen ook graag veilig over straat!
Wat denkt de gemeente te doen aan de fietsende kinderen die over de Molenweg gaan? Over de Molenweg rijden straks veel extra vrachtauto’s!.

15 mei 2018 om 13:14

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.