De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 Maart, 2019

donderdag 04 oktober 2018

Nieuws:

Collecteweek Brandwonden Stichting: 7 t/m 13 oktober 2018

Door: Redactie

De collecteweek van de Brandwonden Stichting is van 7 tot en met 13 oktober. In de gemeente Haren gaan ruim 60 collectanten langs de deuren. Een belangrijke week omdat de Brandwonden Stichting geen overheidssubsidie ontvangt en grotendeels afhankelijk is van de inkomsten uit de collecte.

In de week van 7 tot en met 13 oktober houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. Om ons ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar onze oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’. Want mensen met brandwondenlittekens zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.

Over de Brandwonden Stichting
Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Ze bezorgen hen talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en littekens. En eenmaal weer thuis, moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. We financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen, vindt u op www.brandwondenstichting.nl.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.