De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 19 Maart, 2019

maandag 12 maart 2018

Nieuws:

Directie Peter Petersen School niet blij met plannen voor Brinkschool aan Rummerinkhof

Door: Redactie

In een brief hebben Tamara Baron en Tom Verbeek (zij vormen de directie van de Peter Petersen School aan de Rummerinkhof, zie foto) aan de gemeente laten weten niet blij te zijn. Ze hebben bezwaar tegen een mogelijke verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof, waar binnenkort het schoolgebouw van het Zernike College beschikbaar komt.

De school (PPS) vindt dat wethouder Michiel Verbeek te kort door de bocht gaat en onder druk van het probleem voorbij gaat aan de nadelen van een verhuizing. De directie zegt dat de straat zich niet leent voor de komst van nog eens honderden leerlingen. De PPS zelf telt bijna 300 kinderen. Volgens Baron en Verbeek hebben zij de gemeente gevraagd een andere oplossing te overwegen. Ze willen graag meedenken.

De PPS kampt zelf met ruimtegebrek en zoekt een permanente oplossing voor twee groepen. Als de gemeente het oude Visioschooltje (dat naast PPS staat) gaat slopen voor parkeerplaatsen voor de Brinkschool, zit daar dus geen ruimte meer voor PPS. De wethouder zou hebben voorgesteld om dan die twee groepen bij de nieuwe Brinkschool onder te brengen, maar dat ziet PPS om onderwijsinhoudelijke redenen niet zitten. Er loopt dan een openbare weg tussen de twee scholen.

Wethouder Michiel Verbeek is verrast door de brief, want hij had het gevoel dat de PPS voldoende was betrokken bij de discussie over de verhuizing van de Brinkschool. Hij zegt: “Wij gingen ervan uit dat de school goed was aangehaakt. Het is niet raar als je alle aspecten van een mogelijke verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof in ogenschouw neemt, dat er meerdere bedreigingen en meerdere uitdagingen boven komen drijven. De haast in het project komt door de situatie van de Brinkschool. Grote toestroom en aan de Oude Brinkweg weinig mogelijkheden voor noodlokalen. Er staan er nu 2. De Brinkschool wil zo snel mogelijk naar andere huisvesting. Zeker nu het ook bekend is dat de Linde gaat sluiten. De verkeersproblemen van de Brinkschool naar de Rummerinkhof zijn goed in beeld gebracht. Die zijn volgens ons behapbaar. De forse parkeerbehoefte willen we terugdringen door te werken met verschillende aanvangstijden. Daarover zijn we met de scholen in gesprek. Maandag hebben we een eerste gedachtewisseling met de raadscommissie. Het is heel goed mogelijk dat ook de raad meer tijd nodig heeft. We willen een goede duurzame oplossing. Als we meer tijd nodig hebben, dan nemen we die, maar iedereen moet goed beseffen dat de huidige Brinkschool uit z’n jasje is gegroeid.”

Verbeek heeft dus begrip voor de twijfels van de PPS en lijkt bereid de besluitvorming enige tijd uit te stellen.

8 reacties

Ron zegt:

Twee basisscholen naast elkaar, goed idee!

12 maart 2018 om 14:55
Ninja zegt:

Omdat de Brinkschool uit zijn voegen barst moeten kinderen van de PPS deels verhuizen naar een ander gebouw? Dat vind ik een slecht doordacht idee. Dit is denken in quick wins zonder gedegen onderzoek te willen doen. Slecht plan.

12 maart 2018 om 15:53
Els Lobach zegt:

Ik ben blij dat de verhuizing uitgesteld wordt om verder te kijken naar een passende oplossing. Één ding wil ik zeker weten niet. De Brinkschool moet niet gesloopt worden. Ook al ben ik 32 jaar en werk ik tegenover Maartenshof in de wijk Corpus den Hoorn in Talentencentrum, dagbesteding van stichting De Noorderbrug in Groningen dan nog denk ik veel aan mijn jeugd en de tijd die ik doorbracht in de Brinkschool. Terwijl ik dit schrijf komen herinneringen boven drijven. Trakteren op school, meester Hesselink die mij groette van 1990 tot 1999 en alle projecten die ik daar deed waaronder techniek in groep 7 of 8. En de bootreis met groep 8. Nee, de Brinkschool hoort bij de Gemeente Haren. Als die schoolgebouw wordt gesloopt dan ben ik verdrietig. Want het gemeentehuis is al gesloopt dus kom niet aan de Brinkschool.

12 maart 2018 om 17:00
Wendy zegt:

Waarom zou de ene school moeten lijden onder vooruitgang / een oplossing voor de andere school? De PPS heeft nu een prima situatie met het Visiogebouw in gebruik, grenzend aan het eigen schoolplein. Een school die zo sterk drijft op het zijn van een gemeenschap, en dan twee groepen heel ergens anders huisvesten? Dat zou ik heel raar en onwenselijk vinden. En gezien de verwachte groei van de Brinkschool lijkt het me ook compleet onverantwoord om straks 600 / 700 kinderen over zo’n klein straatje te jagen, elke ochtend en middag. Verschillende aanvangstijden? Als de ene school begint om 8.15 en de ander om 8.30 heb je nog steeds problemen, want de ouders van de ene school zijn dan nog niet weg als de ouders van de andere school al aankomen. Zoek voor de Brinkschool een goede oplossing die niet ten koste gaat van de PPS!

12 maart 2018 om 22:46
Isabelle zegt:

Aangezien De Linde leeg komt en deze school toch al een dependance is van de Brinkschool, waarom worden er dan niet (tijdelijk) leerlingen in de Linde geplaatst? Gebeurde dit ook niet met de samenvoeging van de Bloemkampschool en de Tuindorpschool tot de Wissel? Dat er bepaalde klassen in het ene gebouw zaten en andere kinderen in het andere? Dan is er meer tijd om een gedegen oplossing te zoeken voor de Brinkschool.

12 maart 2018 om 23:08
harm zegt:

Goede optie Isabella!

13 maart 2018 om 11:03
freek zegt:

Ik zie maar weinig kinderen op de foto, PPS is voor volwassenen?

13 maart 2018 om 11:04
R. Leon zegt:

Goed over nagedacht door onze wethouder, ik weet niet of hij wel eens tussen 8 en half 9 de verkeersdrukte bij de oosterweg- kromme elleboog – rummerinkhof heeft gezien>? Nu is het druk, maar nog wel te doen, met nog een basisschool in de oude schalm, dit wordt een chaos, onveilig etc!
Gezien het ’s ochtends bij de brinkschool ook al heel druk is met ouders die de kinderen met de auto naar school brengen, nou voeg dat samen naar 1 nieuwe locatie met 2 basisscholen waarop de wegen niet zijn ingericht!

Goed plan! (Not!)

13 maart 2018 om 13:19

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.