De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 februari, 2019

maandag 09 juli 2018

Nieuws:

Eerste Kamer debatteerde over fusie Haren

Door: Redactie

De Eerste Kamer heeft maandagavond 23.10 uur de vergadering over o.a. de herindeling Haren, Groningen en Ten Boer afgesloten. In eerste termijn kwamen sprekers aan het woord namens o.a. D66, SGP, VVD en SP.

In het debat werd de gang van zaken van de Harense kwestie nog eens belicht. Dinsdag om 9.00 uur hervat de Kamer haar beraad en kunnen sprekers in tweede termijn het woord voeren over meerdere herindelingskwesties. Ook zal de minister, K. Ollongren (BiZa) antwoord geven op vragen. Rond 22.30 uur wordt de stemming verwacht.

3 reacties

Henk Schuster zegt:

De show rond een zeer sterk vermoedelijke deal van Max vd Berg, Plasterk (?) wordt in de EK vervolgd. Wie gelooft nu, dat het nodig is de 3e BESTE gemeente van Nederland te moeten laten fuseren met nummer 110. Daarbij bewerend, dat het NIDIG is. Nummer 300 is Pekela en die mag van dezelfde goed nadenkende goednadenkende Provincie WEL ZELFSTANDIG blijven. Hoe duidelijk wil je het hebben dat hier niet het belang van Haren telt? Het Openbaar Ministerie kijkt niet voor niets serieus naar de aangifte “valsheid in geschrifte” door de Provincie? Den Haag volgt nog steeds de leugens over “zwak” Haren door Brouns en de zijnen. Triest te constateren, dat onze democratie niet meer functioneert en de eenheidsworst van “coalitie-fractiestemmen” regeert. Daarbij geldt: Waag het niet om je gelofte van “stemmen na eigen onderzoek en ZONDER RUGGESPRAAK” te stemmen. Nee: de coalitie = Rutte vindt……. en dat is je “stem”. Triest te zien, dat Haren mede daardoor wordt verkwanseld.

10 juli 2018 om 10:05
Michiel Verbeek zegt:

Minister Kajsa Ollongren denkt beter te weten wat goed voor Harenaars is dan de Harenaars zelf. De SP’er Kohler typeerde de opvatting van de minister over Haren wel aardig: U voelt het niet, maar u bent chronisch ziek en wij helpen u wel uit uw lijden. De minister vond dat Haren goede verbeteringen had doorgevoerd op het gebied van de financiën en bestuurskracht, maar de kwetsbaarheid blijft en er was een momentum om een duurzame oplossing door te voeren, omdat Groningen en Ten Boer al bezig waren met een herindeling. Diezelfde Kohler vroeg de minister nog even door op bestuurskracht. Wat verstaat de minister daar onder? Ollongren: realiseren van de gewenste dienstverlening, gemeentelijke taken uitvoeren en strategische ambities waarmaken. Laat Haren dat nu prima doen. Tjsa, politiek is soms onnavolgbaar! De machtspolitiek heeft het gewonnen van feiten en argumenten. Ik vrees dat het vertrouwen in de politiek door de behandeling van dit dossier een flinke knauw heeft gekregen. Wat staat ons nu te doen? We zullen het besluit van het Parlement moeten accepteren en alles op alles zetten om een keurige overdracht naar Groningen te realiseren.

10 juli 2018 om 23:32
jopie zegt:

realiseren van de gewenste dienstverlening, gemeentelijke taken uitvoeren en strategische ambities waarmaken. Laat Haren dat nu prima doen.

hmmmm pleeg dan bv eerst eens onderhoud aan de openbare ruimte… dat gaat echt niet goed.

11 juli 2018 om 09:10

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.