De krant die je leest van A tot Z
Zondag 19 Mei, 2019

vrijdag 09 november 2018

Nieuws:

Emmalaan gaat weer open

Door: Redactie

Na een paar weken overlast is de klus geklaard. Dankzij een constructieve samenwerking tussen medewerkers van de gemeente en het Waterbedrijf is er ruim vier weken volop gewerkt door opdrachtnemer KWS om de Emmalaan over een lengte van 750 meter op te knappen. Het gedeelte Emmalaan tussen De Nesciolaan en Westerse Drift is getransformeerd tot 30km-gebied en de Emmalaan heeft nu dezelfde inrichting als de Vondellaan gekregen. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een wens uit het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan en van de bewoners van de Emmalaan.

Wethouder Stiekema heeft de asfaltploeg die tot 19.30 uur hebben doorgewerkt om het op tijd klaar te krijgen, donderdag getrakteerd op oliebollen. Volgens wethouder Mathilde Stiekema “ geven het fluisterasfalt, de 30 km zone en de extra 23 bomen de Emmalaan nieuw elan. Omwonenden hebben nu een prachtige rustige, stille en groene laan waarmee het woongenot wordt verhoogd.” Ik ben zeer content met het resultaat.”

Door slim te combineren heeft het waterbedrijf Groningen in dezelfde periode een nieuwe transportleiding van 90cm doorsnede onder de Emmalaan aan kunnen brengen ter hoogte van de Nesciolaan. Alhoewel de werkzaamheden nog niet helemaal zijn afgerond is het resultaat al te bewonderen en kan het verkeer vanaf vrijdag 9 november om 17:00 uur weer door de Emmalaan.

Zodra de weersomstandigheden het toelaten worden er nog 23 bomen geplant die de uitstraling van een lommerrijke laan versterken. In overleg met omwonenden is gekozen voor een aanvullende groene invulling van de laan. De Gemeente Haren wil de weggebruikers en inwoners van Haren bedanken voor hun geduld en de aannemers voor hun inzet tijdens de werkzaamheden.

7 reacties

Henk zegt:

Vandaag over de Emmalaan gereden, weet niet wat er fout is gegaan maar deze doorgaande weg is smaller geworden en er zitten bulten op de weg. De verkeersveiligheid is met sprongen achteruit gegaan. Welke gek heeft dit bedacht…..

10 november 2018 om 23:03
Fan van Haren zegt:

Zachter rijden Henk, dan rijdt het prima

12 november 2018 om 06:36
Cees Bosman zegt:

Het is de enige verbindingsweg voor verkeer vanuit Hoogezand via de Dr.Ebelsweg naar de A28. Vrachtverkeer kan elkaar nauwelijks passeren. Ik vrees het ergste voor de fietsers, waaronder vele scholieren, in de ochtendspits. Erg gevaarlijk en niet iets om trots op te zijn.

12 november 2018 om 10:37
Jaap Jan Vels zegt:

@ fan van Haren: helemaal eens, daar zijn de maatregelen voor bedoeld.

@ Cees: er bestaat nog een afslag richting Glimmen waardoor je gewoon met 50km of harder en gescheiden van fietsverkeer, vanaf Waterhuizen naar de A28 kan.

12 november 2018 om 15:09
Cees Bosman zegt:

@ jaap Jan Vels. Dat geldt alleen voor verkeer op de A28 richting Assen. Vraag dat maar aan de inwoners van Glimmen….. Richting Groningen op de A28 en verder door via de A7 naar Friesland en de Randstad moet je via de Emmalaan.

13 november 2018 om 09:24
jopie zegt:

(vracht) verkeer van uit Hoogezand kan ook beter via de ringweg van Groningen naar de A28, hoeven ze ook niet via de bebouwde kom van Haren of Glimmen.
Of ga via Zuidlaren… 😉

13 november 2018 om 09:45
Meerweg bewoner zegt:

Jammer dat ze vergeten zijn de aansluiting van de Nesciolaan net als oa de Spinozalaan te maken. Ligt nu nog net in het 50 km stuk in de gevaarlijke slalom zonder voorrang op de Emmalaan.

14 november 2018 om 18:32

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.