De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 26 Juni, 2019

woensdag 10 oktober 2018

Nieuws:

Groene lintjes door Groen Links uitgereikt

Door: Redactie

GroenLinks reikt dit jaar maarliefst drie Groene Lintjes uit.

De winnaars zijn:
-Operatie Steenbreek uit Groningen “Dankzij Steenbreek hebben al vele eigenaren van betegelde tuinen en pleinen hun stenen vervangen voor groene planten. Minder steen beperkt de temperatuurstijging en voorkomt wateroverlast elders.”
-Het Proefveld in Haren “In deze tuin kunnen klanten zelf groenten, kruiden en fruit oogsten. Het samen telen, verzorgen en oogsten zorgt voor een bijzondere vorm van sociale energie.”
-Energiecoöperatie Ten Boer “De leden van de coöperatie plaatsten gezamenlijk 200 zonnepanelen op het dak van een voormalige boerderij. Ondertussen is men alweer bezig met een veel groter zonnepanelenproject. Stevige stappen op weg naar een energieneutraal Ten Boer”

De winnaars werden vandaag, 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid verrast met een Lintje tijdens een bijeenkomst op Het Proefveld in Haren. GroenLinks wil bijzondere en duurzame initiatieven vandaag extra in het zonnetje zetten. Met een Groen Lintje wil de partij hen bedanken en aandacht vragen voor hun bijzondere werk. De drie winnaars komen uit de drie huidige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Inwoners hebben zelf initiatieven genomineerd voor een Lintje.

GroenLinks is blij met de vele aanmeldingen. Het is duidelijk dat bewoners zelf intensief bezig zijn om samen invulling te geven aan de omslag naar een duurzame wereld.
Een jury heeft uit de vele aanmeldingen de winnaars gekozen.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.