De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 februari, 2019

donderdag 12 juli 2018

Nieuws:

Gustaaf Biezeveld hing vlag halfstok na fusiebesluit

Door: Redactie

Hij is zonder twijfel de man die het verzet tegen de fusie een gezicht heeft gegeven: Gustaaf Biezeveld. In een interview met Dagblad van het Noorden is te zien hoe hij de vlag halfstok heeft gehangen en zijn wonden likt.

In het artikel zegt Biezeveld het onbestaanbaar te vinden dat een besluit wordt gebaseerd op leugens en onwaarheden. Hij doelt erop dat Haren is zwartgemaakt door de Provincie, om daarmee de fusie te beargumenteren. Hij zegt dat er ‘vals’ is gespeeld en zelfs valsheid in geschrifte is gepleegd. Daarvoor heeft hij aangifte gedaan bij het OM. Dat het OM de zaak na een half jaar nog niet heeft geseponeerd is volgens Biezeveld een hoopgevend teken. Hij denkt dus dat er een kans is dat leidinggevenden binnen de Provincie voor de rechter zullen worden gebracht. Volgens hem staat op bedrog en valsheid in geschrifte een gevangenisstraf van maximaal zes jaar.

3 reacties

janus zegt:

vroeger kwam je wegens opruiing op de brandstapel. het is nu gewoon klaar de politiek heeft gestemd en gesproken. en dat deze man de vlag halfstok heeft gehangen zegt meer over hem dan over de fusie.

12 juli 2018 om 16:41
Henk zegt:

Emoties mag u hebben biezeveld.Maar wij doen de vlag half stok op 4mei,en niet met een verloren strijd vd herindeling.Ik had u hoger ingeschat.

12 juli 2018 om 17:07
Geldterug zegt:

@Henk het is wel de Harense vlag die halfstok hangt.

12 juli 2018 om 17:26

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.