De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 19 Maart, 2019

maandag 05 maart 2018

Nieuws:

GVH kritisch over communicatie van gemeente

Door: Redactie

De fractie van GVH stelt bij monde van fractievoorzitter Meinard Wolters kritische vragen aan het college van B & W en wil hierover met spoed antwoord. Het gaat de fractie om de stempassen die onlangs in Haren zijn bezorgd. Deze passen gaan om het raadgevend referendum over de ‘sleepwet’.

Volgens GVH raken burgers in verwarring, omdat zij niet in de gaten hebben dat in Haren geen gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Deze vinden pas in november plaats, omdat nog geen duidelijkheid bestaat over wel of niet fuseren van Haren met de stad.

De partij heeft nog meer kritiek op de communicatie. Men ziet op de gemeentelijke website deels verouderde informatie uit 2017 staan en zag dat graag geactualiseerd. Communicatie was overigens de verantwoordelijkheid van GVH-wethouder Mariska Sloot, die in december opstapte.

Kennelijk wordt de leegte die zij achterlaat volgens GVH zichtbaar in de communicatie van de gemeente. Het college bestaat overigens sinds december uit twee wethouders. De taken van Sloot zijn verdeeld over deze wethouders en de burgemeester. Communicatie valt nu onder burgemeester Pieter van Veen.

4 reacties

Antoine zegt:

Zijn er stempassen bezorgd? Ik heb niets ontvangen…

Overigens vind ik de informatie hierover op de gemeentelijke website zo slecht nog niet:
https://www.haren.nl/portal-haren/referendum-over-de-wet-op-de-inlichtingen-en-veiligheidsdiensten-2017_44390/

5 maart 2018 om 09:37
Kristian de vries zegt:

Met de strapatsen van GVH heb ik ook vaak moeite..

5 maart 2018 om 18:51
harm zegt:

Over de chaos binnen GVH binnen ik ook kritisch

6 maart 2018 om 10:51
Martin zegt:

Volgens Gezond Verstand Haren raken burgers in verwarring n.a.v. een stempas. Is het gezonde verstand van de burgers zelf dan niet aanwezig en denkt GVH dat ook al te moeten claimen? Over het algemeen zijn mensen die gaan/ willen stemmen prima op de hoogte dat in Haren geen gemeenteraadsverkiezingen zijn. Met dat gezonde verstand van de burger is dus niets mis.

Ik zou zeggen, laat GVH zich bezig houden met zaken die er echt toe doen en dat is bv. zorgen dat de belangen van Haren in de toekomst gewaarborgd zijn NA de herindeling. Want met een beetje gezond verstand zie je dat toch gaan gebeuren. Hoe volhardend kun je dan blijven in je eigen principes als de gemeente Haren straks met consequenties geconfronteerd gaat worden die ze zelf had kunnen voorkomen. Dan pas raken burgers in verwarring…

7 maart 2018 om 11:07

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.