De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 14 december, 2018

woensdag 31 januari 2018

Nieuws:

“Hallo, hier Glimmen”

Door: Redactie

Een inwoner van Glimmen heeft vorig jaar een originele praatpaal van de ANWB gekocht. Of eigenlijk: hij kocht deze van Rijkswaterstaat, die het palen-netwerk van 3300 stuks beheerde. Op 1 juli kwam aan de praatpalen een einde.

De Glimmenaar was blij verrast toen zijn aanvraag werd gehonoreerd, want er werd maar een beperkt aantal palen verkocht. De rest wordt gerecycled. De palen zijn voor 299,- verkocht aan liefhebbers van ludieke memoranda.

De kersverse eigenaar heeft de paal niet aangesloten op een intercom, want dan zou bij hem thuis de deurbel voortdurend gaan. Waar hij woont komen veel wandelaars langs, die allemaal even op de knop drukken. Op het bijgeleverde certificaat staat te lezen dat deze paal (156) heeft gestaan midden op de Afsluitdijk (Breezanddijk).

1 reactie

J Jager zegt:

Nostalgie Optima Forma.

De praatpaal doet me denken aan het moment dat ik met autopech op de Afsluitdijk stil stond en toen ook gebruik heb gemaakt van (misschien) wel deze praatpaal.
Het was een hele opluchting toen er hulp arriveerde in de form van een A.N.W.B pechhulp auto, die mij weer op weg geholpen heeft.
Tegenwoordig geeft de auto zelf wel een seintje als er pech dreigt.(knipoog).
Leuk om te zien dat iemand in glimmen deze praatpaal uit een vervlogen tijd, in glimmen heeft gepositioneerd.

31 januari 2018 om 23:20

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.