De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 22 Mei, 2019

dinsdag 26 februari 2019

Nieuws:

Historische vereniging Old Go heeft informatiecentrum

Door: Redactie

Harense Historische Kring Old Go heeft een informatiecentrum in de sportzaal aan de Oude Brinkweg. Op de eerste donderdag van de maand kan het publiek er met vragen terecht van twee tot vier uur.

Er wordt door een groep mensen enthousiast gewerkt om het archief gestalte te geven zodat er ook iets te bieden is voor de bezoekers.
Recentelijk is een schenking ontvangen van een dame die haar historische boeken kwijt wilde vanwege ruimtegebrek. Heel mooi materiaal waaronder een tiental jaargangen van de Groninger Volksalmanak. Deze jaargangen vormen een mooie aanvulling op hetgeen al aanwezig was van de almanak. Heel bijzonder waren de boeken met oude kaarten, o.a. van Hottinger.
Binnenkort wordt nog een kleine collectie schoolfoto’s verwacht. Inmiddels is het dus de moeite waard om eens binnen te komen. Het infocentrum is gevestigd aan de Oude Brinkweg 12A, in de zaal boven de judoschool. Daar deze zaal op de bovenverdieping is, moet u wel in staat zijn om een trap te beklimmen.

Bezoekers komen om uiteenlopende redenen. De één wil iets weten, de ander komt iets brengen of wil iets laten zien. En weer een ander komt alleen maar voor de gezelligheid. En wat natuurlijk heel belangrijk is: er is altijd thee of koffie met een koekje.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.