De krant die je leest van A tot Z
Zondag 20 januari, 2019

dinsdag 05 juni 2018

Nieuws:

Ietje Jacobs stelt zich kandidaat voor VVD in gemeenteraad Groningen

Door: Redactie

Factievoorzitter Ietje Jacobs uit Haren heeft zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen op 21 november. De Algemene Ledenvergadering van haar partij moet de kandidaatstelling nog beoordelen.

Zij verwacht dat 15 juni bekend zal zijn op welke plaats zij op de lijst wordt gezet.

5 reacties

Ex VVD-stemmer zegt:

Dat is toch die partij die uit het college stapte in Haren en die ook vindt dat het in Haren aan bestuurskracht ontbreekt!?

Dat wordt dus een kansloze onverkiesbare plaats. Logisch toch.

5 juni 2018 om 15:13
Peter Hidding zegt:

Ik wens Ietje veel succes in de verkiezingsronde van november voor de raad van Groningen. En er zijn er meer uit de gemeente Haren die zich kandidaat hebben gesteld, ook van andere partijen en ook zij veel succes!

Over het onverkiesbare: Daar kon de ex VVD-stemmer nog wel eens gelijk in krijgen. Voor Ietje weet ik dat niet. Misschien lukt het haar als enige juist wel. De VVD stemmers in Haren zouden die partij nog wel eens groter kunnen maken daar. Nu 3 zetels, misschien 1 of 2 erbij. Maar vele andere kandidaten van andere partijen hebben weinig kans. Als je een goede afspiegeling van de gemeente Haren wil in de stadse raad, dan moeten er vier raadsleden uit Haren in die raad kunnen plaats nemen (ca. 10%). Ten eerste hebben de partijen uit de stad de focus op de stad zelf en zullen kandidaten, die in de stad ook geen ervaring hebben (of als partij in Haren zelfs tegen de herindeling waren) laag op de lijst komen. In die zin dus nagenoeg onverkiesbaar. En dan al die lokale partijen, waar waarschijnlijk geen Harense kandidaten voor zijn. Ik denk dat we blij mogen zijn wanneer er 1 raadslid van de 39 in Groningen uit Haren komt en dat onderdeel van de nieuwe gemeente mag vertegenwoordigen. De opkomst in Haren was altijd heel hoog, de vraag is of dat weer zo zal zijn en de vraag is ook of zij allemaal op Harense kandidaten gaan stemmen. Het kan wel! En dan moet het ook nog zo zijn dat de kandidaten niet meegezogen worden in de perikelen en de belangen van de stad. De vertegenwoordiging vanuit Haren, Onnen, Glimmen en Noordlaren kon nog wel eens zwaar tegenvallen.

5 juni 2018 om 23:21
bootleg zegt:

@ ex VVD Stemmer: wat u zegt, en ook nog een mijlendik bord voor de harses…..

6 juni 2018 om 12:38
Henk zegt:

@Peter Hidding; misschien nog even naar de samenstelling van de huidige Harense raad kijken. Geen vertegenwoordiging uit Glimmen, Onnen en Noordlaren. Ook de huidige Harense gemeenteraad kent een eenzijdige samenstelling.

7 juni 2018 om 12:12
Gaat niets boven Har zegt:

Nogmaals: tijd voor een Dorpsbelangen partij

8 juni 2018 om 08:46

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.