De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 26 Juni, 2019

zaterdag 15 november 2014

Nieuws:

Kaakfysiotherapie nieuwe tak van sport

Door: Redactie

Fysiotherapeut Peter van Houdt werkt bij Fysiotherapie Haren-West aan de Hemsterhuislaan. De praktijk heeft zich enkele jaren geleden toegelegd op het behandelen van Nek-, Schouder- en Armklachten, maar sinds september staat ook een nieuwe ‘tak van sport’ in de belangstelling: orofaciale fysiotherapie (ook bekend als kaakfysiotherapie). Onbekend, maar niet langer onbemind.

Nov11 kaak fysio (2)

Slijtplekken op het gebit, hoofdpijn, duizeligheid, aangezichtspijn en gevoelige tanden en kiezen zijn een greep uit de lijst van klachten die een orofaciaal fysiotherapeut ziet. “Vroeger ging men naar de tandarts en die kon geen oorzaak vinden voor de pijn in de tanden, nu weten we dat de overbelaste kaakspieren de oorzaak kan zijn”, zegt Van Houdt. Overbelasting ontstaat in het dagelijkse leven, denk aan tandenknarsen, nagelbijten, verkeerde houding, klemmen (kaken op elkaar) of wangzuigen. Het kaakgewricht staat in verbinding met veel spieren, maar kreeg vroeger niet veel aandacht van de fysiotherapeut. Nu wél. Peter van Houdt heeft zich gespecialiseerd in de orofaciale fysiotherapie en behandeld, naast nek-, schouder- en armklachten, cliënten die klachten in het hoofd-, halsgebied hebben. Hij wil graag vertellen over deze nieuwe ontwikkelingen en gaat geregeld op bezoek bij huisartsen, tandartsen en zorginstellingen om zijn kennis te delen. Meer informatie: http://www.fysiotherapieharenwest.nl/

1 reactie

pim zegt:

Dankjewel voor dit artikel over kaakfysiotherapie. Wat gek dat kaak fysiotherapie een nieuwe tak van sport is gezien de veevuldige problemen met dit gewricht. Interessant dat fysiotherapie kan helpen tegen tandenknarsen en hoofdpijn.

17 december 2018 om 12:20

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.