De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 April, 2024

zondag 25 december 2011

Nieuws:

Kerstmusical creatieve CBS de Marke Glimmen

Door: Redactie

CBS de Marke vierde dit schooljaar het kerstfeest voor de tweede keer op rij met een zelfgeproduceerde musical in de Trefpuntkerk in Glimmen. Het verhaal is geschreven door één van de juffen en de beide meesters van CBS de Marke hebben de liedjes gecomponeerd.

Ook bij deze musical bleek weer hoeveel creatief talent er aanwezig is op CBS de Marke. Een zelfgeschreven musical, waarbij voor zowel de allerkleinsten als de oudere kinderen een rol was. De kinderen, ouders, juffen en meesters hebben hun steentje bijgedragen aan deze avond. De saamhorigheid die CBS de Marke “eigen” is, was ook op deze avond weer goed voelbaar.

De musical “Museum van het Jaar Nul” laat zien hoe schilder Willibrord en zijn leerling Alfredo oude  meesterwerken over het kerstverhaal bewerken naar het heden. Zo maken zij een modern kerstverhaal, waarin de Jozef en Maria van het ‘Jaar Nul’ en de Jozef en Maria van 2011 elkaar ontmoeten, van de ander leren en zo elkaar begrijpen en verrijken.

De ezel ging bijvoorbeeld mee in de kofferbak van de auto, de herberg werd een vijfsterrenhotel, de stal een parkeergarage en zo was er in de musical ruimte voor bewustwording en vele hilarische momenten.

Geen reacties

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Gemeente wil vreemdparkeren in woonwijken ontmoedigen. Bent u het daarmee eens?

Ga naar het Poll archief