De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 26 Juni, 2019

vrijdag 22 maart 2019

Nieuws:

Lezing ‘Grootmoeder de vrouw’ bij Boomker

Door: Redactie

Vrijdagavond 29 maart vertelt Catherine Wijnands bij Boomker over haar boek “Thuis in elke tijd. Het leven van Kate Kolff (1885-1974).”

Aan de hand van brieven, foto’s en gesprekken reconstrueert zij hierin het leven van Kate Kolff, haar eigen grootmoeder. Geboren in een welvarend milieu in Rotterdam, kreeg Kate Kolff een ouderwetse opvoeding, om haar voor te bereiden op het huwelijk. Na het overlijden van haar eerste man en de scheiding van de tweede (een neef van Louis Couperus) verhuisde ze naar Bloemendaal en daarna, in de jaren dertig, met haar derde man naar Haren. Zij heette toen Kate Kool-Kolff en woonde in huize Vogelhorst aan de Rijksstraatweg. In Haren zou zij bijna veertig jaar woonachtig blijven. Zowel in de Tweede Wereldoorlog als in de periode van de wederopbouw en de woelige jaren daarna betoonde Kate Kolff zich een onafhankelijke en ijzersterke vrouw, die als zovelen de moed had om door te gaan en daarmee beslissend vormgaf aan een snel veranderend Nederland. “Thuis in elke tijd “ is een hommage aan een doodgewoon, ongewoon vrouwenleven.

Datum: vrijdagavond 29 maart Tijd: 19.30 uur Plaats: boekhandel Boomker Entree: gratis Aanmelden gewenst via Boomkernieuws@boomker.nl

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.