De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 februari, 2019

vrijdag 08 juni 2018

Nieuws:

Linda B. staat vandaag voor de rechter. Verdacht van brandstichtingen.

Door: Redactie

Linda B., die in Haren werd gezien als brandstichter, en later in Groningen ook, staat vandaag voor de rechter.  

In Haren gingen de afgelopen jaren meerdere auto’s in vlammen op in haar woonwijk nabij de Heesterlaan. Ze heeft deze brandstichtingen tegenover de politie en de media (waaronder onze krant) altijd ontkend. Na haar voorarrest is Linda verhuisd naar een zorginstelling, waar wordt gewerkt aan haar problematiek.

De vrouw, die in Haren bekend staat als ‘mogelijke pyromaan van Oosterhaar’, is na haar voorarrest in september en oktober op vrije voeten gesteld, maar nog niet helemaal. Zij is inmiddels namelijk opgenomen in een gesloten zorginstelling. In september 2017 werd de vrouw, Linda B., in Groningen vrijwel op heterdaad betrapt toen ze brand stichtte in een auto in haar nieuwe woonwijk Kostverloren. Eerder ging daar toen al een andere auto in vlammen op en werd brand gesticht in de tuin van een buurtgenoot. De wijk keerde zich tegen haar, vooral toen duidelijk werd dat zij in Haren ook al werd verdacht van het stichten van autobranden.

In de wijk Oosterhaar (omgeving Heesterlaan, waar zij in de buurt woonde) gingen in 2016 en 2017 al auto’s in vlammen op en rezen er verdenkingen tegen haar. Zij kampte met alcoholproblemen en zou volgens buren altijd aanwezig zijn geweest bij de branden. Zelf ontkende zij stelselmatig, ook in interviews met Haren de Krant en Dagblad van het Noorden.

De politie heeft inmiddels het onderzoek afgerond en de zaak aangedragen bij het OM Noord Nederland. de zaak is nu dus klaar om voor te komen.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.