De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 26 Juni, 2019

dinsdag 01 januari 2019

Nieuws:

Marlies Kieft over Syndroom van Down “Anders mooi. Leven met Pippa” (10 januari)

Door: Redactie

Marlies Kieft en haar man Edwin kregen onverwacht een dochter met het Syndroom van Down, Pippa, hun eerste kindje. Het leven met haar blijkt een bron van universele levenslessen te zijn. In haar boek “Anders mooi” beschrijft Marlies openhartig welke impact Pippa op haar leven, relatie en moederschap heeft. Op donderdagavond 10 januari (19.30 uur) wordt Marlies Kieft geïnterviewd over haar boek door Henk Boomker, grootvader van Felix, een vrolijk Downkind. De avond vindt plaats in het Gorechthuis in Haren en is een initiatief van de Commissie Letteren van de Culturele Raad Haren en het Nutsdepartement Groningen-Haren.

Marlies en Edwin omarmden Pippa met liefde, maar Marlies ontwikkelde een ‘innerlijk zorgcentrum’: altijd beschikbaar en ‘heilig’ moeten zijn. Ondanks haar worstelingen kwam Marlies erachter dat ze van binnen een ‘reservoir van kracht’ kan aanspreken. Ze geniet van de mooie momenten waar Pippa voor zorgt, zoals haar oproep tot applaus in de kerk, na het gebed van de predikant.

Terwijl de maatschappij vraagtekens zet bij het anders-zijn, heeft Marlies er een grotere waardering voor gekregen. Anders mooi is een dicht op de huid geschreven verhaal over een reis van een moeder die in een onbekend land terechtkomt en met vallen en opstaan, leert op te komen voor haar kind én zichzelf. Maar bovenal gaat het over het vinden van je eigen weg als het leven anders loopt dan gedacht.

Donderdag 10 januari 2019, 19.30 uur

Marlies Kieft over “Anders mooi. Leven met Pippa”.

Entree € 6,00 / leden Nut gratis

Gorechthuis, Hortuslaan 1, Haren

Aanmelden (noodzakelijk) tot 8 januari via geboektinharen@gmail.com

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.