De krant die je leest van A tot Z
Zondag 19 Mei, 2019

dinsdag 07 augustus 2018

Nieuws:

Moeten treinen langzamer langs het station rijden?

Door: Redactie

Een bezorgde lezer vindt dat treinen die het station Haren passeren zich zouden moeten houden aan een snelheidsbeperking van 30 km/u. Daarmee zijn tragische ongevallen volgens hem te voorkomen. Afgelopen weekend stak een meisje de overweg op het perron over, terwijl de slagbomen waren neergelaten. Ze werd aangereden door een trein en overleed ter plaatse.

Wat is uw mening? Treinen naar 30 km/u?
Geef uw mening op poll. Op mobiele telefoons scrollt u geheel omlaag. Op uw PC treft u de poll rechts aan.

7 reacties

Alko zegt:

Beste bezorgde lezer,

Jouw voorstel is echt bijzonder knap verzonnen en waarschijnlijk een oplossing van dit probleem. Dus laten we alle vijvers, kanalen, rivieren en de zee maar droogleggen dan verdrinken er geen mensen meer. En laten we de auto’s brommers fietsen en andere voertuigen maar afschaffen want dan vallen er geen verkeersslachtoffers meer. Goed idee? Nee natuurlijk niet! Het onfortuinlijke evenement bij station Haren heeft te maken met het niet opvolgen van logische regels waaraan je je moet houden. Oversteken als , zoals er staat, de spoorbomen naar beneden zijn brengt als risico met zich mee dat je doodgereden wordt. Moet een machinist of een reiziger last hebben van één persoon die zich niet kan gedragen? Ik dacht van niet.

7 augustus 2018 om 15:10
Antoine zegt:

Als treinen bij geen enkele overgang binnen de bebouwde kom harder dan 30 mogen, kunnen we de rails net zo goed weghalen. Maar aan de echte oplossing wordt allang (of beter gezegd: eindelijk) gewerkt: die tunnel komt er niet voor niets!

7 augustus 2018 om 15:10
Gerrit zegt:

Lijkt me een zinloze discussie als de bomen gesloten moet je wachten of hij nu 30 of 130 rijdt.
Kijk bij de oude middelhorst trein voorbij bomen half open en brommertjes en fietser rijden er al onder door.
Mensen willen tegenwoordig nergens meer voor wachten zijn allemaal gestrest.
Gewoon wachten is mijn remedie tot dat de lichten uit zijn zo hoort het ,krijg ook geen nutteloze ongevallen dit was totaal onnodig.

Redactie zegt: We denken dat ook wordt bedoeld dat mensen op het perron nogal dichtbij gepasseerd worden door een trein met 100 km/u, met bovendien de zuigende werking van luchtstromen.

7 augustus 2018 om 16:18
Otto zegt:

Opschieten met de tunnel. Lijkt de aardgas vergoeding wel.
Verbod op oordoppen voor fietsers en voetgangers op de stations.

8 augustus 2018 om 19:14
Joost zegt:

Wederom bepaalt de redacteur van harendekrant.nl wat wel / niet gepubliceerd wordt! Tip; zet de mogelijkheid te reageren maar uit! Lijkt Turkije wel met al die censuur!

9 augustus 2018 om 08:30
Antoine zegt:

Ik heb ook de stellige indruk dat veel reacties niet aankomen of worden genegeerd. Dat maakt de reactiemogelijkheid tot een loterij. Zinloze onderneming zo, evenals de polls.

Redactie zegt: Uw indruk is juist: niet alle reacties bereiken ons en dat probleem hebben we nog niet kunnen oplossen. Van weigering van reacties is nooit sprake, tenzij beledigend.

9 augustus 2018 om 11:40
kees-jan zegt:

die van mij was inderdaad niet geplaatst!

9 augustus 2018 om 13:35

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.