De krant die je leest van A tot Z
Zondag 19 Mei, 2019

dinsdag 05 februari 2019

Nieuws:

Ondernemende vrouwen: “Eén huisje bouwen is ons doel!”

Door: Redactie

Een groep ondernemende vrouwen gaat op 9 maart de halve marathon van Haren lopen. Bloed, zweet en tranen voor een goed doel. Ze laten zich voor deze inspanning betalen en de opbrengst gaat naar een project in Uganda (Afrika).

De groep bestaat uit vrouwelijke ondernemers uit Haren en Eelde/Paterswolde. Danielle Oosterhof (eigenaresse Albert Heijn Paterswolde) Josefien Snijder (eigenaresse Josefienz Eelde), Simone Meijer (eigenaresse Delphin balance Eelde) Maaike Voorintholt (mede-eigenaresse Tandartsenpraktijk Haren) Bianca de Boer (eigenaresse Casa Bellezza) Ilse Bouma (mede-eigenaresse Tandartspraktijk Ureterpmaar woonachtend in Haren) en Liesbeth Hermsen (eigenaresse &Lies).

Maaike Voorintholt: “Wij zagen laatst een reportage op NPO 2 van Grannies2grannies. We werden getipt door een goede vriendin, dat het project van haar moeder die avond op tv zou zijn. Haar moeder gaat samen met een aantal andere oma’s richting Uganda om daar huisjes te maken voor kinderen die hun ouders verloren zijn. In Romdom Jinja, een stadje aan de oever van het Victoriameer wonen veel weeskinderen. Dit is niet alleen het geval in en rondom Jinja, maar in heel Uganda is het aantal weeskinderen erg hoog.” De vrouwen zijn diep getroffen door het leed. Maaike: “Ze wonen daar in huizen die elk moment kunnen instorten. Om zo’n huisje te maken is slechts 3000 euro nodig! Wij hebben ons dan ook voorgenomen minimaal één zo’n huisje te gaan sponsoren en twee zou natuurlijk fantastisch zijn.”

Donateurs gezocht
De vrouwen hebben een loopgroep opgericht onder de veelzeggende naam ‘Ladies with a mission’. Ze proberen sponsors te vinden via spandoeken, social media en de kranten. “We hebben al 2000 euro bij elkaar. Dus één huisje moet lukken, misschien zelfs twee. Inmiddels weten we ook voor welke grootmoeder met haar kleinkinderen wij een huisje bij elkaar gaan rennen. Dit is Nabirye Florence (70 jaar) en haar zes kleinkinderen waarvan de jongste twee jaar.” Wie wil doneren kan kijken op www.doneeractie.nl/actie/31577

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.