De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 22 Mei, 2019

vrijdag 01 maart 2019

Nieuws:

Ontknoping Poëzie- en prozawedstrijd Commissie Letteren

Door: Redactie

De poëzie- en prozawedstrijd rond de expositie van Harener amateurschilders heeft 22 inzendingen opgeleverd. Donderdagavond 28 februari mochten de vier prijswinnaars in ’t Clockhuys in Haren hun inzendingen voordragen. Harry van Velzen en Jan Dol wonnen ex aequo de eerste prijs bij de poëzie. Het proza van Hans Reddingius scoorde het hoogst bij de jury. Voor de dertienjarige Nadyn Bosma was er een eervolle vermelding.

Commissie Letteren van de Culturele Raad Haren daagde bezoekers van de amateurkunstexpositie in ’t Clockhuys uit om een gedicht of een kort prozastuk te schrijven. Zo haakte Letteren in op de tentoonstelling die was ingericht door de Commissie Exposities van de CRH. Nadyn Bosma liet zich met haar gedicht ‘Die ene lach’ inspireren door het schilderij van Monique Filbry. “De lach op het schilderij veroorzaakte een lach op schrift, die de lezer weer laat lachen”, aldus de jury.

Hans Reddingius koos een schilderij van Elsina Wijnstok, aan de hand waarvan hij een korte prozatekst op papier zette over ‘Leegte’ en ‘Toekomst?’. Hij verwerkte er Japanse literaire vormen in. Harry van Velsen vatte het ‘Winterlandschap’ van Gerrit Jan Niemeijer in een winnend gedicht. De jury prees de sfeertekening en de treffende woordkeuze. De jury toonde zich enthousiast over Jan Dol en diens trefzekere gedicht ‘Twee meiden’, naar aanleiding van het schilderij van Henriette Jacobs.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.