De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 18 April, 2024

woensdag 19 september 2018

Nieuws:

Oud papier in Haren helpt goede doelen

Door: Redactie

Afgelopen zondag reikte Renger Ritzema van de Stichting Oud Papier Haren, na de kerkdienst in de Gorechtkerk, voor 5.500 euro aan cheques uit aan vertegenwoordigers van goede doelen in Afrika en Syrië.

Elke zaterdag kunnen alle inwoners van Haren hun oud papier brengen naar het parkeerterrein bij de Nicolaaskerk. Daar staan vrijwilligers klaar om het papier in ontvangst te nemen. Iedere tweede zaterdag van de maand kan dat ook in Glimmen aan de Meidoornlaan. De opbrengst van het oud papier is bestemd voor goede doelen. Ieder kwartaal mag een van de kerken in Haren bepalen welke doelen dat zijn.

Dit keer was dat de Gorechtkerk. Het totaalbedrag werd verdeeld over vier verschillende doelen. Twee daarvan in Tanzania: steun voor kinderen met albinisme en hulp aan werkloze jongeren bij het opzetten van een eigen bedrijf. Daarnaast ging er geld naar een project voor moeders en kinderen die uit Syrië vluchtten naar Libanon en naar de World Servants Groep Haren. Zij bouwden dit jaar aan onderwijsprojecten in Malawi en Ghana.

(Op de foto van links naar rechts: Janneke Kasper en Jan Wicher Wildeboer van de Gorechtkerk, Maria Jongsma van het project voor jongeren in Tanzania en Anneke Visser-van der Kooi die zich inzet voor kinderen met albinisme)

1 reactie

Jan Jager zegt:

Waar een klein land als Nederland groot in kan zijn, prachtig toch.
Allerlei wereldse projecten ondersteunen , zo dat mensen ook het gevoel krijgen dat er aan ze gedacht word .
Alleen zou er in Glimmen wat meer kranten gebracht mogen worden naar de container aan de meidoornlaan .
Ik zelf weet nog heel goed dat we met gehuurde gall busjes vet veel kranten op haalden in mijn kinderperiode, en ik ben nou 56+er en nog steeds sta ik mijn mannetje bij het in ontvangst nemen van de kranten.
Het is vooral leuk om te zien dat de jeugd het vaantje overneemt, zoals de kinderen van Janneke Kasper

Toch mooi dat Renger Ritzema vete cheques kon uitdelen.
Verder zou ik zeggen vooral doorgaan.

groet J.J

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Gemeente wil vreemdparkeren in woonwijken ontmoedigen. Bent u het daarmee eens?

Ga naar het Poll archief