De krant die je leest van A tot Z
Zondag 19 Mei, 2019

dinsdag 13 november 2018

Nieuws:

Partij Stad en Ommeland wil prioriteit in kwestie Brinkschool

Door: Redactie

De partij Stad en Ommeland, waar Mariska Sloot kandidaat voor is tijdens de verkiezingen van 21 november, wil dat de nieuwe gemeenteraad van Groningen de verhuizing van de Brinkschool met voorrang aanpakt.

Dit laat de partij in een persbericht weten. Men zegt: “Stad en Ommeland en CDA vinden dat dit onderwerp met prioriteit moet worden behandeld in de nieuwe gemeenteraad! Wij zullen voorstellen om dit in het eerste kwartaal van 2019 te agenderen in de nieuwe gemeenteraad. Voor ouders, kinderen en schoolbesturen moet duidelijk worden of het mogelijk is om in Haren een nieuw duurzaam schoolgebouw te bouwen, dat volledig voldoet aan de BENG normen en waar de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers optimaal is.
De gemeenteraad van Haren heeft al een budget voor een nieuw gebouw gereserveerd, dus het zal niet extra op de begroting van Groningen drukken. De gemeenteraad van Haren heeft, na een jaar van onduidelijkheid, besloten dat het onderzoek naar en de keuze van een nieuwe locatie overgelaten wordt aan de nieuwe gemeenteraad in de nieuwe gemeente Groningen.”

3 reacties

Harenaar zegt:

“een nieuw duurzaam schoolgebouw te bouwen, dat volledig voldoet aan de BENG normen en waar de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers optimaal is.”

Daarmee is verhuizing naar de Rummerinkhof definitief van de baan?

13 november 2018 om 10:30
Sander zegt:

Zou mooi zijn, er is een betere, geschiktere plek voor de brinkschool.

Het nieuwe college van de gemeente Groningen kijkt er hopelijk met een open blik naar, en laat de trechterredenering los en kijkt ook over de oude gemeentegrenzen heen.

13 november 2018 om 14:11
Buurtbewoner zegt:

Over een paar maanden is de fietstunnel bij het station klaar. Kun je vanuit de Harenerholt prima en snel naar De Wissel fietsen. De Brinkschool heeft het probleem mede zelf veroorzaakt: Linde sluiten en maar leerlingen blijven aannemen. Er zijn ook nog andere scholen in Haren. Het is een dorp met korte afstanden. Dus het ligt voor de hand dat De Wissel de leerlingen opneemt die op de Brinkschool niet meer terecht kunnen. Hoe moeilijk kan het zijn?

14 november 2018 om 20:25

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.