De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 Maart, 2019

maandag 14 mei 2018

Nieuws:

Reisje op 19 mei met Walter en Heiltje Hoogesteger

Door: Redactie

We ontvingen het volgende bericht van Walter en Heiltje Hoogesteger van Colour 7 Garden in Glimmen. Ze organiseren weer een reisje.

Op zaterdagmiddag 19 mei kun je mee met de voorjaarsmiddagtocht over het Groninger Hogeland. Het voorjaar lonkt, alles is fris en groen, het fluitenkruid en de meidoorn bloeit. wij rijden langs koeien, paarden, schapen en geiten in de wei soms vol paardenbloemen, de oude boerderijen met hun buitenplaatsen en hun immens grote bomen die hun voorjaargroene en bruine kleuren laten zien. De Groninger Maren die slingeren door het landschap.

In Eenrum bezoeken wij de notoaristoen. Met een bijzondere collectie rododendrons die ieder worden toegelicht door een bord met alle gegevens van. Een arboretum met verschillende zeldzame bomen van uit de hele wereld zijn aangevoerd door notaris Smit in de vorige eeuw.

Het rododendronpark is goed te bewandelen over de verharde paden en de rollator als die nodig is, kan deze mee in de bus.

Vervolgens rijden wij langs de dijken, de wierden en terpen. Wij passeren dorpjes met hun kerken, de borgen en molens die rust uitstralen of de tijd heeft stil gestaan. Komen aan bij de Waddenzee met het haventje van Noordpolderziel, waar wij een kijkje nemen op de dijk.

Voor reizigers die slecht ter been zijn, is er bij uitzondering tijdens de reis een unieke mogelijkheid voor een schitterend uitzicht over het wad. Men ziet de eilanden Borkum (Nord Friesland), Rottum en Schiermonnikoog liggen in zee met blauwe luchten tot aan de horizon. In het Zielhoes waar de Amerikaanse zanger Bob Dylan je al voorging, wordt thee geserveerd met appeltaart (wat bij de prijs zit inbegrepen.) Wij laten op deze reis nog veel meer zien, zoals Tulpen en Koolzaadvelden in volle bloei en tijdens fotostops, kunnen de mooiste plaatjes gemaakt worden. Een verrassingstocht voor iedereen, geef je snel op. vanaf Haren tot aan het Wad, wordt het genieten!

Vertrek vanaf het Postillionhotel aan de Emmalaan 12.30 uur. Terug uiterlijk 18.00 uur.

Opgave per mail. Info@colourandgarden.nl of Mobiel. 06 – 53259764 Voor € 20.= kunt u nog mee door contante betaling voor vertrek bij de oltimerbus.

De reisleiding is in handen van Walter en Heiltje Hoogesteger, die goed zijn georiënteerd in Noord Groningen.

 

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.