De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 23 Maart, 2019

maandag 08 oktober 2018

Nieuws:

Slechte fietssnelweg langs kanaal wordt vervangen

Door: Redactie

Het traject Groningen-Haren van de fietssnelweg langs het Noordwillemskanaal bestaat uit betonplaten, die binnen een jaar verzakken. Daardoor is het fietsen ter plaatse onaangenaam.

In antwoord op vragen van de raad heeft wethouder Mathilde Stiekema vandaag laten weten dat de betonplaten opnieuw worden gelegd. Dit gebeurt voor rekening van de aannemer en dus niet van de gemeente Haren.

2 reacties

Willemijn zegt:

Is het ook bekend wanneer dit gaat gebeuren en of de weg helemaal afgesloten gaat worden?

9 oktober 2018 om 21:19
Edzard zegt:

De fietssnelweg is niet verzakt, maar nooit goed geweest. Er moet ter plaatse een betonfietspad worden gestort. Het bestaande fietspad tussen Vries en Assen mag de norm zijn! Sterker nog, hou op met dit project. Ik fiets vaak heen en terug op de route Groningen-Assen en ben behoorlijk tevreden over het bestaande fietspad. Verbeter dat bestaande fietspad waar nodig: de verharding achter Sassenhein, het bruggetje daar in de buurt, voorrang voor fietsers op de rotondes bij Haren, De Punt en Vries, vaker groen voor fietsers bij binnenkomst in Assen en hier en daar op de route een stukje wegdek vernieuwen en een overgang (afslag Yde, bij rotondes Vries) verbeteren. Klaar!

13 oktober 2018 om 09:02

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.