De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 26 Juni, 2019

vrijdag 05 april 2019

Nieuws:

Vv Haren gaat ook op zaterdag voetballen

Door: Redactie

Vv Haren gaat ook wedstrijden spelen op zaterdag. Daarmee komt een eind aan een jarenlange traditie van zondagvoetbal. De vereniging speelt samen met vv Gorecht op Sportpark De Koepel in Haren. Daar zou de schoen in theorie kunnen gaan wringen, want beide verenigingen kampen al jaren met een gebrek aan (trainings)ruimte. Nu komt daar dus een gezamenlijk gebruik van de schaarse velden op zaterdag bij.

Het besluit om op met ingang van het nieuwe seizoen op zaterdag te gaan voetballen werd genomen op een ledenvergadering op 4 april, er waren geen tegenstemmen bij de 73 aanwezige leden.
“Er is binnen de vereniging behoefte aan zaterdagvoetbal”, vertelt interim-voorzitter Willem Kant van vv Haren. “Als vereniging gaan we mee in de tendens die er landelijk is en willen we meer faciliteren.” En dus wordt er vanaf komend seizoen ook op zaterdag senioren voetbal gespeeld. “Stilstand is voor de toekomst niet goed, als vereniging moeten we daar op een creatieve manier mee omgaan.” Voor vv Haren is de doorstroming van de jeugd naar het seniorenvoetbal belangrijk. Met ook het aanbieden van zaterdagvoetbal wil de club dat de stap naar de senioren voor de jeugdleden kleiner wordt.

Willem Kant: “Ik vind het belangrijk dat de jeugd bij de club betrokken blijft. We moeten innoveren, zorgen dat je een levendige vereniging blijft waar alles mogelijk is.” Wij blijven uiteraard ook voetballen op zondag. Het zaterdagvoetbal wordt net als op zondag gespeeld door liefhebbers van het spelletje, in combinatie met prestatie en gezelligheid.

Van ongeveer 17 spelers heeft de club de toezegging ontvangen dat zij op zaterdag als bij Haren willen (blijven) spelen. Inmiddels is Marc Menses vastgelegd als leider van het nieuwe standaard elftal en is Café de Middelhorst van uitbater Erik Blokzijl de kledingsponsor. Geïnteresseerden voor het seniorenvoetbal op zaterdag, zowel individuen als (vrienden)groepen, kunnen dat aangeven via lid@vvharen.nl. Gezamenlijk zullen we de mogelijkheden bespreken en wellicht starten we volgend seizoen al met meer dan één seniorenelftal op zaterdag.

9 reacties

Freek zegt:

Verlate 1 april grap?

5 april 2019 om 17:47
Remko zegt:

Het is algemeen bekend dat het voetballen op de zondag steeds minder in trek geraakt. Om ons heen zien we dat duidelijk bij clubs als; BQ, Helpman, Amicitia, nog meer stadse clubs en bij vvHaren zelf.

Ik begrijp uit dit bericht dat men nu zowel op de zondag als op de zaterdag prestatie voetbal wil. Dit omdat de huidige jeugd geen zin meer heeft in zondagvoetbal. Hierdoor ontstaat er steeds meer een leegloop op de zondag.

Dan vraag ik mij af; heeft een standaard team op zondag dan überhaupt nog wel bestaansrecht bij vvHaren? En qua drukte op het sportpark op de zaterdag, hoe gaat men dat oplossen? Intern zal men daar vooraf wel goed over nagedacht hebben?

Wat vindt Gorecht hiervan, is er overleg geweest? In plaats van samenwerken komt is er nu ineens een geduchte concurrent bij. Nog niet qua niveau wel qua ledenaantallen richting de toekomst. Een interssant gebeuren om de komende 5-10 jaren in de gaten te houden.

Ik ben benieuwd hoe deze move zich uitpakt. Het is nu vooral aan de jeugd, die heeft de wens voor zaterdagvoetbal geopperd. De leden stonden bij de stemming daar massaal achter. Wordt het huidige A1 dan volgend seizoen Za1, blijft er dan nog wel A/B-jeugd over?

Al met al een onderwerp om nauwlettend te volgen de komende periode.

8 april 2019 om 08:21
Prat zegt:

Als beide clubs op zaterdag willen spelen is coördinatie tussen de clubs het makkelijkste bij een fusie. Iets wat door het spelen op dezelfde locatie zowiezo voor de hand ligt. Zeker als vv Haren maar een kleine club is vergeleken met Gorecht.

8 april 2019 om 18:33
Jaap Jan Vels zegt:

Prat gaat hier met name in op het plannen van de wedstrijden. Dan zou fusie wellicht het eenvoudigst zijn. Prat gaat hier voorbij aan andere zaken die voor een fusie ook van belang zijn…… Dat alleen gezegd hebbende ligt het totaal niet voor de hand om te fuseren. Enkel afstemming over wedstijdplanning is totaal geen reden om te fuseren.

9 april 2019 om 14:36
Bas zegt:

Kan niet begrijpen dat de gemeente hiermee akkoord gaat. Er is op zaterdag al grote druk op De Koepel qua bezetting. Of juicht de gemeente dit toe omdat ze dan logischerwijs extra huuropbrengsten van vv Haren kan genereren!
Meest voor de hand liggend zou zijn exclusiviteit voor vv Haren senioren op zondag en vv Gorecht senioren op zaterdag. Met deze ontwikkeling wordt vv Gorecht ernstig belemmerd en benadeeld in haar groeimogelijkheden!

9 april 2019 om 21:27
Gert zegt:

En dan maak je de stap om op zaterdag te starten met een eerste elftal. ben je al tevreden met een trainer niveau jeugdvoetbal? Dat is toch een lachwekkend. Hieruit blijkt maar weer dat er een ‘geweldig’ bestuur bij Haren zit en die nemen het zaterdagvoetbal niet serieus. Liever een Flop zodat het zondagvoetbal gehandhaafd blijft. Nou ik denk beide wordt een flop!

12 april 2019 om 08:03
Anne zegt:

Heeft het wel zin om te solliciteren? Het is toch allang bekend wie de nieuwe trainer wordt.

12 april 2019 om 08:06
Kwakman zegt:

Sinds wanneer worden er reacties verwijderd? Vrije meningsuiting

Redactie zegt: Nooit. Wat doet u zulks vermoeden?

23 april 2019 om 22:38
Kwakman zegt:

@redactie; omdat er van de week nog maar 7 reacties stonden i.p.v. 8

Redactie zegt: Reacties verwijderen niet. Gelooft u ons. Ik kan uw voorval niet verklaren.

25 april 2019 om 03:04

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.