De krant die je leest van A tot Z
Zondag 19 Mei, 2019

donderdag 26 juli 2018

Nieuws:

Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld om overlast te beperken

Door: Redactie

De werkzaamheden aan de Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren worden uitgesteld tot begin september. De brug zou vanwege de werkzaamheden tussen 3 augustus en 3 september gestremd zijn, maar vanwege bezorgdheid bij horecaondernemers en landbouwers rond de Meerweg kiest de provincie ervoor de werkzaamheden uit te stellen. Ondernemers waren bang dat ze door de omleidingen inkomsten zouden mislopen. De zomer is een belangrijke periode voor de horecaondernemers.

De provincie koos aanvankelijk de zomerperiode uit voor de werkzaamheden omdat er dan geen scholieren gebruikmaken van de Meerwegbrug en er minder woon-werkverkeer is. De werkzaamheden vinden nu plaats van 3 september tot 1 oktober.

Renovatie
De brug wordt gerenoveerd en de oversteek voor fietsers wordt opnieuw ingericht om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke fietsersbrug geplaatst.

Bediening op afstand
De Meerwegbrug wordt grondig gerenoveerd. De elektrotechnische installatie van de brug wordt vervangen om deze geschikt te maken voor bediening op afstand. Verder krijgt de brug een nieuwe verflaag en vindt onderhoud plaats aan de aandrijving. Ook moeten bepaalde onderdelen van het brugdek vervangen worden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet het brugdek eruit gehesen worden en is de brug gestremd voor het wegverkeer.

Beperkte overlast
Halverwege de Meerweg brengt de gemeente Haren ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt aan. Op de plaats waar de werkzaamheden plaatsvinden is de weg maar voor de helft beschikbaar.

1 reactie

Jelle zegt:

Wel vreemd dat de borden met de stremming gedurende de periode van 3 augustus t/m 2 september wel geplaatst zijn. Slechte onderlinge communicatie

26 juli 2018 om 10:11

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.