De krant die je leest van A tot Z
Maandag 24 Juni, 2019

dinsdag 04 september 2018

Nieuws:

Wie verdient een vrijwilligersprijs?

Door: Redactie

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is geopend. Ook dit jaar waardeert de provincie het vrijwilligerswerk met vier prijzen van elk 3.000 euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën ‘zorg’, ‘leefbaarheid’, ‘jeugd’ en ‘sport’. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan tot 1 oktober via www.provinciegroningen.nl.

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de achttiende keer uit.

Inzet belonen
In onze provincie zijn heel veel groepen vrijwilligers actief. In de zorgsector en bij sportverenigingen bijvoorbeeld, maar ook in de dorpen en wijken spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

Inschrijven tot 1 oktober
De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op 1 oktober. Daarna selecteert de jury acht genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan van 19 tot 31 oktober. Op 10 december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

1 reactie

InwonervanHaren zegt:

Simpel! De brandweer.

5 september 2018 om 13:57

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.