De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 22 Mei, 2019

dinsdag 29 januari 2019

Nieuws:

Zonnehof spaart voor duofiets

Door: Redactie

Bij Woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren heeft men de zinnen gezet op de aanschaf van een duofiets. Vrijwilliger José Swijgman zet zich ervoor in en probeert nu geld in te zamelen om de aanschaf te kunnen bekostigen.

Woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren is voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De Zonnehof heeft 48 appartementen waar kleinschaligheid en professionele zorg voorop staat. Er zijn drie echtparenkamers. Bewoners van De Zonnehof wonen en leven in kleine woonleefgroepen, waarmee privacy van het eigen appartement gecombineerd wordt met de structuur, opvang en de dagelijkse activiteiten binnen de woonleefgroep. Ontmoeting, verbinding, ondersteuning en zelfstandigheid; woorden die weergeven waar de Zonnehof voor staat!

Ouderen raken vaak in een isolement omdat ze slecht ter been zijn of geen familie meer hebben die hun mee naar buiten kan nemen. Soms gaan ze in de rolstoel of achter de rollator een korte wandeling maken met een vrijwilliger maar dit is altijd rondom het woonzorgcentrum. Op een terrasje zitten voor een kopje koffie is te ver lopen.
Geleidelijk aan raken ze het contact met de buitenwereld kwijt.

Duofiets verruimt de horizon
Jose’: “De afgelopen twee jaren hadden we een duofiets in bruikleen en de bewoners hebben hier erg veel plezier van gehad. Ze genoten volop van de natuur, de zon en de contacten die spontaan onderweg plaatsvonden en kwamen vol verhalen en blijdschap terug in de Zonnehof. Ze kwamen uit hun isolement en het bracht hun weer in beweging.
Prachtig om te zien! Helaas stond de duofiets regelmatig bij de fietsenmaker en nu is de fiets niet meer te repareren. Geld voor een nieuwe fiets hebben we helaas niet, een complete nieuwe fiets (incl. accu en aanpassingen) kost 8.500,-.”

José Swijgman en andere mensen van De Zonnehof proberen nu fondsen te werven. Ze zegt: “We zijn momenteel druk bezig met geld in te zamelen: bewoners zijn creatief bezig en dit wordt verkocht/op de afdelingen wordt statiegeld op flessen gespaard/we gaan in het voorjaar een fair organiseren/de familie wordt aangeschreven voor een vrijwillige donatie en we zijn begonnen met de verkoop van eigengemaakte cake en appeltaart. Dit laatste is een groot succes! We halen hiermee natuurlijk een klein bedrag op maar alle beetjes helpen en het is leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast is. Daarnaast schrijven we fondsen aan.”

Wie suggesties heeft of geld wil doneren kan mailen aan José Swijgman: joswn291@hotmail.com

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.