De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

woensdag 08 november 2017

Nieuws:

Ontruiming Onnenstaete in volle gang – lees meer…

Door: Redactie

Het voormalig AZC Onnenstaete in Onnen wordt op dit moment ontruimd door mede-eigenaar Peter Epe. Hij was al eerder gesommeerd het gebied terug te brengen in de staat van 2014, maar kon naar eigen zeggen niet aan die eis voldoen omdat er administratieve problemen waren. De bank meende dat met het verwijderen van tijdelijke woningen een deel van het onderpand van leningen zou verdwijnen. Dat is rechtgezet. De intentie om aan de gemeentelijke eis te voldoen was aanwezig, zegt hij. Deze dagen rijden vrachtwagens af en aan om de tijdelijke woningen van asielzoekers te verwijderen en af te voeren. Op 15 november moet de ontruiming klaar zijn.

Wat vooraf ging
Onnenstaete is de voormalige camping De Fruitberg. Tot ongeveer 2006 ondernam de eigenaar pogingen om er een recreatiepark met huisjes van te maken, maar de verkoop viel tegen. Na enige tijd werd het park een toevluchtsoord voor onduidelijke gasten en dat baarde omwonenden zorgen. Toen het Coa zich meldde om er een AZC voor meer dan 400 mensen te huisvesten, kwam het complex in rustiger vaarwater, hoewel enkele omwonenden grote bezwaren maakten tegen de exacte positie van de units ten opzichte van de erfgrens. Nu het AZC in juli 2017 is gesloten maakte de raad zich zorgen. Zou het park nu weer terechtkomen in onduidelijk vaarwater en criminaliteit aantrekken? De gemeente heeft aangegeven de eigenaar te houden aan de recreatieve bestemming. Daarom moesten de woningen van het AZC worden verwijderd en blijven de vakantiehuisjes over.

In Haren de Krant van 22 november een interview met de eigenaar van Onnenstaete die laat weten hoe ‘hij in dit verhaal staat’ en wat de plannen zijn.

azc-ontmanteld-8-november-2017-4

azc-ontmanteld-8-november-2017-2

azc-ontmanteld-8-november-2017-9

Dit is het beeld van de toekomst wellicht? Zomerhuisjes voor stadjers…

1 reactie

Geert zegt:

Peter Epe is een luchtfietser als hij de hoop in gedachten heeft dat er ook maar 1 toerist dat parkje van hem zou willen komen bezoeken om er vakantie te vieren.

Zal binnenkort wel een faillisement worden voor Peter z’n BV

Beter dat je het weer gaat verhuren aan arbeidsimigranten die mijn inziens geheel onterecht worden afgeschilderd door de Harener politiek als criminelen !!

Wel hard werken en gewoon belastingbetalen is crimineel ?

Wellicht is dit het nieuwe gezicht van D66 in Haren we zullen zien………

Tja en de arbeidsimigranten hebben geen geld zoals alle asielzoekers krijgen om de gemeente voor de rechter te slepen dus gewoon lekker blijven afschilderen die gasten applaus !!!

Goed dat jullie worden opgedoekt zodat jullie worden afgeserveerd en dat we van dit soort figuren af zijn immers dit is schandalig !!

8 november 2017 om 21:22

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.