De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 november, 2017

woensdag 08 november 2017

Nieuws:

Raad van Ten Boer wil Haren binnen fusie houden

Door: Redactie

Burgemeester Frank de Vries van de gemeente Ten Boer wil graag dat Haren ‘aan boord blijft’ in het fusieproces met Groningen.

Dat zegt hij na afloop van de raadsvergadering in Ten Boer, waar de partij Algemeen Belang probeerde Haren een ‘narrow escape’ aan te bieden door te vragen om een ‘lichte samenvoeging’ in plaats van een ‘harde fusie’. In een lichte samenvoeging is de wens van alle fusiepartners een voorwaarde. Haren zou in die variant de vrijheid houden om af te haken. Algemeen Belang diende een motie in, die het niet haalde.

2 reacties

Ben zegt:

Het tocht erg de laatste tijd, wellicht kunnen de open deuren eens gesloten worden.
Of vrezen Groningen, Ten Boer en de Provincie dat in de luwte van de wind alles duidelijk wordt voor vreemden uit het westen die geen kaas hebben gegeten van het geheel in het hoge Noorden in eens op hun klompen aanvoelen wat de bevingen maskeren en daarmee alles overwaait?

De grote buit verdeeld voodat de behaarde beer geschoten was door de neus van een paar personen wordt geboord. En tal andern hun beloning voor her harde werken niet meet krijgen omdat de democratie hoogtij viert?

Hoogtij vier omdat me net als de provincie vast heeft gestelt dat er in 2014 en in 2016 een ruine meedereheid tegen de fusie. En dat Gronigen en Ten Boer meerdee malen gesteld hebben geen Haren nodig te hebben.

Tja als men daar achter komt dan kan het zijn dat de wiijzen dit keer uit het westen kunnen komen en dan gaat her feest niet door.

9 november 2017 om 19:19
dejong zegt:

Wat hebben waarnemend burgemeester van Ten Boer Frank de Vries, commissaris der koning René Paas en ex-commissaris der koning Max van de Berg gemeen?
Alle drie waren zij voorheen wethouder van de gemeente Groningen. Het uitwinnen van de gemeente Haren was en is nog steeds hun gemeenschappelijk belang. Hun idee om zorgen van de stad in de prachtige gemeente Haren te parkeren geldt voor hun collega’s nu met de huidige stroom van stedelijke financiële miljoenen zeperds eens te meer. Veel fusies hebben als achtergrond doelbewuste uitschakeling van de concurrentie. Dan kan een aangekondigde noodzakelijke verbouwing van de stedelijke raadzaal voor slechts 15 miljoen euro er nog wel bij. Dat valt in de komende schuldenpositie (meer dan een miljard euro) nauwelijks op. Maar als Haren er niet bij zou komen kunnen de twee stoelen voor Ten Boer er in de huidige raadzaal nog prima bijgeplaatst. Dat scheelt wel weer 15 miljoen euro.

12 november 2017 om 22:36

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.