De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

vrijdag 06 oktober 2017

Nieuws:

Storm hield huis in Haren – lees meer…

Door: Redactie

Het KNMI kondigde voor woensdagochtend en het begin van de middag code oranje af. Een najaarsstorm welke in het noorden van land voor veel overlast heeft gezorgd ging gepaard met zeer zware windstoten en harde regenval.

In de hele provincie Groningen hadden de hulpverleningsdiensten hun handen vol aan omgevallen bomen, loshangende takken, gaslekkage’s door ontwortelde bomen en andere gevaarlijke situaties. Ook in de gemeente Haren kwamen veel meldingen van omgevallen bomen. Mede oorzaak is omdat veel bomen nog in het blad zitten waardoor de wind er meer grip op heeft.

Aan de Rummerinkhof vielen drie bomen om, één boom viel op een bijgebouw de andere kwam terecht op het huis. Bij de vijver aan de Zwanenbloemweg viel een boom in het water en een omgewaaide boom blokkeerde de parallelweg van de Dr E.H. Ebelsweg. Verder viel op de Dr E.H. Ebelsweg nabij de Cantersveen een boom in de berm. Ook aan de Appelbergenweg in Onnen moest de gemeente in actie komen voor meerdere omgevallen bomen. Deze zijn op vakkundige wijze in stukken gezaagd.

De brandweer werd om 13:06 uur opgeroepen voor een stormschade aan de Etmat, hier was een grote tak over het trottoir gevallen. In samenwerking met de gemeente is ook deze verwijderd.

Foto boven, Rummerinkhof: Frank Bakker, 112haren.nl/Haren de Krant
graafhuis-storm-okt

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.