De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

maandag 09 oktober 2017

Nieuws:

VV Gorecht biedt straks ook G-voetbal aan 10-18 jarigen

Door: Redactie

VV Gorecht startte in september 2014 met voetbal voor spelers met een beperking: G-voetbal. Wie 18+ was en een verstandelijke of lichamelijke beperking had kon gaan meevoetballen op De Koepel. Binnenkort gaat VV Gorecht starten met G-voetbal voor kinderen vanaf 10 jaar.

Dat is een flinke vooruitgang, want juist in die leeftijdsgroep ontdekken kinderen dat ze met leeftijdsgenoten moeilijker kunnen meekomen. Astrid van der Steeg uit Haren is al jaren de drijvende kracht van G-voetbal. “Mijn zoon heeft een beperking, ik zie hoeveel plezier hij hier heeft”, zegt ze. Bij G-voetbal wordt gespeeld met teams van acht in een aangepaste competitie. Fysiek en qua speelniveau ligt het op een lager plan dan het andere voetbal, maar de passie en inzet zijn daarentegen weer bovengemiddeld. Onlangs werd een nieuwe trainer aangesteld. Mooie ontwikkelingen, maar toch zit Astrid iets dwars: “We hebben nét te weinig spelers, zodat we nu zelfs eventjes geen competitie kunnen spelen. Daarom zoeken we versterking. Ouders die dit lezen kunnen gerust de stap zetten en eens komen kijken bij een training. Ook kunnen belangstellenden (man én vrouw) een keer vrijblijvend meedoen.” Astrid van der Steeg hoopt dat na dit bericht de aanmeldingen binnenstromen. Ze is er klaar voor. En het G-team ook! Bel haar: 050-5346982 Of mail gvoetbal@vvgorecht.nl

foto: Teamfoto van VV Gorecht tijdens het G-toernooi op 4 oktober…met als coach (rechts) niemand minder dan Ernest Faber van FC Groningen. Geheel rechts Astrid van der Steeg.

Geen reacties

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.