De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

zondag 08 oktober 2017

Nieuws:

Wél medailles voor de lopers van de 4 mijl vandaag (zie ook: afbeelding parcours)

Door: Redactie

Gisteravond is bekend geworden dat na overleg met de douane de medailles voor de lopers van de 4 Mijl in Haren en Groningen tóch direct kunnen worden uitgereikt. Een zending met verdachte goederen was door de douane vastgezet, maar de medailles zijn klaarblijkelijk op verzoek van de wedstrijdorganisatie apart gezet en naar Groningen gebracht. Vandaag om 13.00 uur beginnen de wedstrijdlopers van de 4 Mijl op de Kerklaan nabij de kruising met de Kromme Elleboog. Vanaf 13.05 uur vertrekken de andere lopers groepsgewijs.

Deze editie van het evenement trok 23.000 lopers. De afstand bedraagt 6437 meter en het traject gaat van de Kerklaan in Haren, via de Kromme Elleboog en Kerkstraat langs de Rijksstraatweg naar Groningen, waar de finish op de Vismarkt is. Vanaf 12.30 uur zendt RTV Noord het evenement live uit.

Over 4 Mijl
In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord Nederland uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten. De Menzis 4 Mijl vindt altijd plaats op de tweede zondag in oktober. De charme van het evenement is de mix van een bedrijvenloop, wedstrijdloop, recreanten- en jeugdloop. Maar ook de speciale aandacht die uitgaat naar goede doelen. De Menzis 4 Mijl kan niet worden georganiseerd zonder de hulp van sponsoren, partners en suppliers.

Foto: een eerdere editie van de 4 Mijl….Kerkstraat Haren.
Foto 2: Alles staat klaar op het Haderaplein. Urinoirs, toiletten en vrachtwagens voor vervoer van kleding.
4-mijl-2017
Klik voor het parcours hier: http://www.4mijl.nl/evenement/parcours/

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.