De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 december, 2017

maandag 11 maart 2013

Nieuws:

Zaterdag 10-12 uur kleding inbrengen Mellenshorst

Door: Redactie

Kledingbank Maxima houdt iedere zaterdag van 10-12 uur zitting in de Mellenshorst in Haren. Daar kan men bruikbare gebruikte kleding inbrengen, die zijn weg zal vinden in de kledingbank in Sappemeer.

team van de kledingbank, met tweede van links oprichter Henk Slagter uit Glimmen.

Team van de kledingbank, met tweede van links oprichter Henk Slagter uit Glimmen.

Wat is Maxima?

Mensen met een uitkering moeten op veel uitgaven besparen. Uit onderzoek blijkt dat ook vaak op kleding wordt bespaard. Daarmee ontstaat een achterstand, want goede kleding versterkt het gevoel van eigenwaarde. De eerste indruk van iemand is belangrijk: hoe kom je over? ben je betrouwbaar? Voor volwaardige participatie in de samenleving is goed gekleed gaan een voorwaarde. Dat geldt ook voor kinderen: hoor je erbij of word je buitengesloten? Op dinsdag 12 maart is de Stichting Kledingbank Maxima notarieel opgericht. In Sappemeer aan de Molenraai 1, in het pand van TRIO-bedrijven, zal de kledingbank vanaf dinsdag 3 september open zijn met de wintercollectie.

Kledingbank Maxima gaat er uitzien als een normale kledingzaak, alleen de kassa ontbreekt.  Vorig jaar is de Nationale Kledingbank opgericht. Landelijke kledingbedrijven, zoals Shoeby en Lake Side met samen meer dan 350 vestigingen, en Bataviastad  geven de kleding die niet verkocht is bij de collectiewisseling aan de Nationale Kledingbank. Vervolgens

canadian pharmacy viagra

gaat deze naar de deelnemende kledingbanken. Kledingbank Maxima streeft naar een aanbod van merendeels nieuwe kleding.  In Hoogezand-Sappemeer en Slochteren wordt al kleding ingezameld.

Voor Maxima zal daarom alleen in Haren wekelijks op zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur in Buurthuis De Mellenshorst kleding inzamelen. Het gaat om modieuze, onbeschadigde en schone kleding.

 

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.