De krant die je leest van A tot Z
Zondag 16 Juni, 2024

zaterdag 30 maart 2024

Column:

Column Hein Bloemink (maart 2024)

Door: Redactie

Koepel

Voor christenen is zondag de dag van verbroedering, voor mij is dat de zaterdag. Dan zwerf ik rond op sportcomplex De Koepel, waar vier (!) van mijn kleinkinderen voetballen. Ik kom daar mijn dochters en schoonzonen tegen als toeschouwers en vrijwilligers bij vv Haren. Dit voetbalpark met zijn zaterdagse bedrijvigheid maakt me blij. Waarom? Allereerst: hoe heerlijk is het om je kleinzonen te zien rennen op de velden waar je zelf rond 1970 trainde onder Bennie ter Veer en wedstrijden speelde in het shirt van vv Gorecht? Besef van opvolgende generaties. Maar er is méér: ik zie positieve mensen, die eensgezind de intentie hebben om dit stukje van de wereld mooi te maken door de sport. Vaders en moeders die kijken naar hun kinderen en ze aanmoedigen. Vaders die bereid zijn een potje te fluiten. Opa’s en oma’s die hun trots niet verbergen met een bekertje koffie in de hand. Mensen op De Koepel zijn in verbinding met elkaar, communiceren lachend zonder schermpje. Kinderen rennen, juichen, huilen, schreeuwen, drinken ranja. De leiders van de allerkleinsten van Gorecht en Haren staan vol passie te coachen in hun arena’s van Puppies en Kabouters. Jonge slungels, die pupillen trainen en begeleiden. Spelers van ‘het eerste’ die wedstrijdjes fluiten. In de kantines staan vrijwilligers achter de bar, ze doen het allemaal op hun vrije zaterdag. Kleedkamers en kantines liggen er perfect bij. Mijn kleinzonen trappen tussen de wedstrijden door een balletje en weten zich in een veilige omgeving. Harmonie. De clubs bestaan doordat er mensen in besturen en commissies willen zitten. Het klopt gewoon allemaal op De Koepel. Ik praat nu bewust even niet over de zeurpieten die er vast ook wel rondlopen, want die kunnen echt niet op tegen mijn goede gevoel; het gevoel dat de wereld beter af zou zijn als die zou bestaan uit ‘Koepels’. Vooral op zaterdagochtend.

2 reacties

Marcel Jansen zegt:

Leuk stukje Hein ,
Ik was 1 van jouw medespelers vroeger en we voetbalden elk vrij moment , leuk om te horen en zien dat deze traditie van alle vrijwilligers zich voortzet ,
Het was vroeger voor mij mijn passie en elke zaterdag waren we op het sportveld . Mooi om te weten dat jouw kleinkinderen in deze voetsporen verder zijn getreden .
Hoed af voor alle vrijwilligers .
En leuk om met de opa van jouw kleinkinderen te hebben samengespeeld . Prachtig team toen . En inderdaad Bennie ter veer als Trainer . Succes vv Haren en vv Gorecht . Ga zo door

Walco Tammeling zegt:

Leuk om dit te lezen van Hein en Marcel. Bij mijn afscheid van vv Gorecht D1 op 11 maart 1972 kreeg ik een boek van Bennie met alle namen van de spelers. Dus ook die van Bennie, Marcel en Hein. Goede herinneringen en tot voor kort nog actief in het voetbal. Mijn zonen zijn ook “begeistert “. Mooi om te zien, te lezen en te ervaren hoe mooi voetbal kan verbinden.
Paul (Walco) Tammeling.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Het wild-kort parkeren Rijksstraatweg in centrum stoort me niet.

Ga naar het Poll archief